fredag, mars 27, 2015

Husesyn

Så har vi tillbringat vår sista kväll här i Äkäslompo för den här gången. Och än en gång i matglädjens tecken. Skagenröra kompletterad med Kalix löjrom. Älgfilé med kantarellsås. Hemgjord tiramisu. 

Här fixar man saker enkelt i ett fantastiskt välutrustat kök. Hög standard. Det är det som utmärker de stugbyar som omger de finska skidorterna. Sverige har en hel del att lära även på detta område. 

Imorgon bär det av hemåt igen. Trettio mil, drygt. Ett stenkast i mina trakter.

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Ser jättefint ut! Synd bara att det är så långt från oss.

Vad kostar det att hyra en sån stuga för en vecka? Som en jämförelse.

Bert Bodin sa...

Just denna kostade ca 1800 Euro. Men då ska man ha i beräkningen att den hade sängplats för upp till 9-10 personer. Vi var sju, som delade.

Jag har bott i ännu lyxigare (läs snyggare) med lägre pris. Det är ibland lite lotteri. Men generellt är standarden mycket hög.

Från början var det tänkt att vi skulle ha en 10-personersstuga med 5 sovrum, badrum till varje rum. Mycket snygg. Den kostade ca 1900 EUR, men hann bli bokad innan jag kunde lägga rabarber på den.

Nämnas bör att det finns alternativ för två, eller fyra personer också.

Bert Bodin sa...

Kan också tillägga att i priset ingick slutstädning, gratis WiFi, ved, snöskottning och annan vaktmästarservice (om något var fel, t.ex. en grupp lampor, som inte gick att tända, vilket åtgärdades bara någon halvtimme efter att vi anmält.).