tisdag, mars 10, 2015

Dagens nyhetsflöde

Som vanligt försöker jag hålla mig underrättad om sakers tillstånd i världen. Det gör jag genom att varje morgon lyssna till P1 morgon och två dagstidningar. En och annan blogg hinns också med ibland. Min egen till exempel.

I dagens flöde hittar jag både gott och ont. Som alltid. Men också sådant som jag egentligen inte vet på vilken sida det väger över.

  • En debattartikel i DN får mig att fundera vilken konsekvens och vilka slutsatser vi ska dra av det faktum ( I alla fall enligt debattartikeln. ) att vi skapar 900 000 jobb om vi tar itu med Östersjöns nedsmutsade miljö.         Men så bra! Då kan vi ju fortsätta att skita ner så når vi en miljon nya jobb på sikt. Eller ....?

  • Att raviner i öknar och andra torrområden ser olika ut beroende på hur vinden blåser, rapporterar Sveriges radios vetenskapsredaktion. Och ....?

Till sist:
  • Dagens nedslående och upplyftande, som också den står att finna i DN. De har gjort en djuplodande undersökning av hur segregationen i de trettio största kommunerna förändrats sedan 1991. Folk föses ihop i olika områden. Detta fenomen har ökat i samtliga dessa kommuner. Utom två. I Solna och Luleå har segregationen istället minskat! Nedslående för landet - Upplyftande för Solna och Luleå. Och jag undrar ... Är det en medveten strategi för våra två kommuner? Då tycker jag att andra ska komma hit på studiebesök.
Goförmidda!

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Jan S sa...

Att segregationen ökar kan väl inte förvåna någon.
Med ett inflöde av invandrare i storleksordningen ett nytt Norrköping per år, som sen placeras i städernas miljonprogram kan resultatet inte bli ett annat.
Det lär finnas 186 utanförskapsområden i Sverige och ett stort antal s.k no-go områden.
Utsikterna till bra skola, arbete för att kunna försörja sig och att integreras i samhället och känna delaktighet, är i stort sett obefintliga.
Men oj då, nu glömde jag mig.. det är ju största möjliga tystnad som gäller.

Bert Bodin sa...

Därför borde kanske Solna och Luleå få stå som goda exempel. Det är meningen med mitt inlägg.