tisdag, mars 24, 2015

Skiddag nr 2

Försåtsminerad! Det kan man säga att denna dag var. Solen sken.  Det var sex, sju minusgrader. Härligt, tänkte vi.

Men ack vad vi bedrog oss. Det blåste snösvansar över hela kalfjället. Kylfaktorn var hög och vi fick rusta oss med ansiktsmask. I alla fall en provisorisk. Man har ju buff. 

Inte heller gick det att åka över till andra sidan och områdets tvillingort. Vi trodde att det skulle vara lä där. Men sista och nödvändigaste liften var stängd. Och tur var väl det, för hade vi tagit oss över, hade vi sumpat chanserna att ta oss tillbaka igen, eftersom gondolliften stod stilla på grund av blåsten.

Men vi harvade på så gott det gick och tog paus två gånger med lite fika och en lättlunch. Snart nog var friskluftsbehovet täckt i alla fall och vi gav upp, och iväg hemåt igen.

En vända på affären för inköp av några smådetaljer för matlagningen. Behövde kardemumma och letade oss fram till kryddhyllan i den gigantiska matvaruaffären. Ingen sådan krydda fanns. Vi letade och letade, men de står ju i bokstavsordning och våra fyra ögon fann inget. Vi frågade en anställd, som sa 
- Jovisst. Kardemumman finns här borta.
Hon gick längst bort till slutet av skeppet på motstående sida från kryddorna räknat. Hur naturligt som helst, eller hur. Där bland bakgrejerna stod de vanliga kardemummaburkarna, exakt samma som vi är vana med hemifrån. Så nu vet du det; i Finland räknas inte kardemumma till kryddornas familj.

Kvällen fortsätter i lugnets tecken. Vi väntar sen, mycket sen avlösning i kompisgänget. Några har åkt hem. Andra kommer.

Äventyret fortsätter.

Rejäla snösvansar


Paus*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det där pensionärslivet .., det låter ju inte alltför bedrövligt ,-)

Bert Bodin sa...

Vänta bara, Elisabet.