lördag, augusti 18, 2018

Det gäller att ...

.. vara förberedd. Blåste det småspik igår, så var det akut spikbrist idag. Och det passade bra, eftersom det är arbetsdag i samfälligheten som gäller. En sådan har vi varje år. Då tar vi itu med uppgifter som gäller det gemensamma; så att allt ska funka
resten av året.

Ett tiotal grannar ställde upp. Här gällde det att måla pumphuset, se till att vägtrummor inte har kleggat igen, eller att sätta ut markeringskäppar längs vägen för att underlätta för snöröjaren. Man ska vara ute i tid.

Sedan förnekas väl inte att det dessutom är en dag av småprat och lite skvaller om än det ena, än det andra. Det där sociala kittet, som är så värdefullt. Man vill ju veta hur det går för våra yngsta grannar, som lagt ut sin stuga för försäljning. Tyvärr skulle jag vilja säga, för de är så trevliga.

Får också förklarat varför ett nybygge verkar ha stannat upp. Men det beror på orsaker utom ägarens kontroll. Det är anläggningsarbeten av mer avancerad art som fördröjts. Avlopp, till exempel. Så det är viktigt att det blir gjort på rätt sätt.

Raskt fördelades uppgifterna och sedan bar det iväg. Jag brukar alltid hamna i "snöpinnegruppen", som innebär en rejäl promenad, ett idogt spettande av hål och fastsättande av pinnar i den steniga vägkanten. Rejält jobbigt ibland.

Men nu är det gjort.


*****

Inga kommentarer: