torsdag, juni 11, 2020

Lyx

Idag frukost på Öfre balkongen, Sky patio, balcon supérieur, eller vad du nu vill kalla den. Traditionell med fil, müsli, hjortron och kaviarmacka. Ja, téet var utbytt.

Trevlig torsdag!



*****


2 kommentarer:

thord wiman sa...

Inget trött och introvert frukostpass vilket som helst ser jag, snarare sinnesutvidgande.
Äts först med ögonen.

Fast njaa, tänker nog att téet istället borde bytts mot en härlig dekokt på skvattram som ju intogs fordom vid bl.a. luftvägsproblematik/infektioner och liknande och därför bättre borde passa i farsotstider (Tr..., Covid-19). Det är knappt så jag vågar skriva det.

Nåja, onödigt vara så sträng. Lite "bubbel" är ju ändå ett fullgott porlande alternativ, särskilt ibland tilltalande till frukost.

Ser ju att du/ni besökt norrländsk mosse/myr inhämtande både (de har nästan alltid sällskap...) hjortron och skvattram (och oj, hur gröna blad och klasar av vita blommor kan dekorera, lyfta ett frukostbord i juni). Den sist nämnde är en av Sveriges två vildväxande rododendronarter tillsammans med Lapsk alpros.

Hursom - härligt tilltalande frukostveranda med stämning och aningens vild doft, antar jag.

Bert Bodin sa...

@ thord wiman

"Sinnesutvidgande" - härligt ord.

Det är ju ingen vanlig frukost där Kalix-löjrom och bubbel ingår. Det firades.

Vår rhododenron tomentosum växer i mängder, inte på myr, utan i normaltorr tallskog. Det finns ställen som lyser vita som sydsvenska vitsippsbackar.