tisdag, augusti 18, 2020

Tänk så bra

Det kostar pengar det här med Covid-smittan. På många olika sätt. Det drabbar företag. Inte alla, men många många. Det drabbar offentlig sektor. Vården, bl.a.

Regeringen har insett svårigheterna och säger att de ställer upp med diverse ersättningar. Miljardbelopp.
 - Det har vi råd med, säger finansministern.
Och då får vi väl lita på det.

Tänk så bra, staten är!

Irene Svenonius, finansborgarråd (m) i Stockholm. Börjar nu gnälla om att region Stockholm får för lite pengar. Alltså vänder hon sig till staten för att be om mer. Staten - den där hemska organismen, som enligt moderaterna bara kräver och kräver och kräver. Dit moderater måste betala skatt. Och härom året till och med mer skatt. Värnskatt. Statlig inkomstskatt. Moderater, som gör allt för att sänka skatterna. De har lyckats klaga bort värnskatten påhejade av C och L. De motsatte sig högre skatt för de som tjänar över 36000 i månaden (vilket många moderater gör).

Men nu - nu går det bra att ösa ur källan.

Hur vore det om fru finansborgarrådet rensade i sina egna skåp. Jag säger bara Nya Karolinska. Kanske ta itu med sina kompisar, som gömmer pengar i skatteparadis.

Tänk så bra den är - staten!

*****

4 kommentarer:

Allmycke sa...

Jag lyssnade med ett halvt öra på intervjun med fru Svenonius i morse - och var sedan klarvaken. Gjorde samma betraktelse som du gjorde - alltså när det passar sig att begära hjälp från staten och när den inte ska bry sig... Moderat som hon är talar hon med kluven tunga.

Bert Bodin sa...

@Allmycke

Jo - det klingar så falskt.

Anonym sa...

Bra inlägg Bert /Babsan

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Tack.