torsdag, februari 04, 2021

Vad knepigt ...

.. det blir i dessa dagar, när vanliga demokratiska rättigheter och skyldigheter ska tas tillvara. Bara en sådan sak som bostadsrättsföreningens årsstämma ställer till det.

Dels är det lag på att den ska hållas. I år senast sista februari. Samtidigt har vi inte möjlighet att samlas på grund av coronarestriktioner. Inte heller är det möjligt med digitalt möte. Vi har en del äldre som inte behärskar teknologin för det. Dessutom tror jag inte att det kan vara 50 deltagare med på ett sådant möte utan att det blir svårt att komma till tals, eller opponera sig.

Därför blir det nu en skriftlig stämma. Penna och papper. Styrelsens föredragningar har kommit i ett omfattande häfte redan tidigare. Idag fick vi nödvändiga formulär för att säga vår mening och rösta. Det finns också en del styrelseposter som ska ersättas med nytt folk. Jag har blivit tillfrågad om jag kan vara suppleant. Så långt kan jag sträcka mig. Tycker egentligen inte att det är så bra, eftersom Benke också sitter i styrelsen som ordinarie. Varför ska samma hushåll ha två representanter? Nåväl - det är svårt att få folk att ställa upp, så valberedningen tyckte att det var okej. 

Men, men, vad ser jag när handlingarna kommer i kuvertet? Istället för mig, har någon annan föreslagits. Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Jag vet ju inte vem den där människan är. 

Hm!?


*****


8 kommentarer:

Turtlan sa...

Vi har årsstämma i maj så vädret bör tillåta utemöte. Vid ösregn regnkläder på :-)

Vi är en liten förening med 12 st hushåll så det är inte så lätt få folk till styrelsen mm. Vissa är inte så intresserade.... Sen har vi två hushåll där de boende är runt 85 år. Å så barnfamiljerna... å så de som har eget företag... å de som precis flyttat in... ( viss ironi här...)
Men det är väl så i alla Brf föreningar att vissa bidrar mer än andra....

Pandemin ger effekter både här och där hur saker får lösas.

Elisabet. sa...

Så trevligt att Berit får bli suppleant, det måste du väl unna henne!

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Visst är det knepigt att få folk att ställa upp. Men då tycker jag att valberedningen ska hålla sig till de som ställer upp.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Nä - jag blir oerhört sur. 😒

Elisabet. sa...

För övrigt är min erfarenhet (dvs, inte min, men t.ex exets, han var engagerad i olika föreningar) att dom som har minst tid att vara engagerade, är dom som ofta ställer upp.
Det är förstås därför dom har ont om fritid ,-)

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Och de övriga gnäller.

(Nu var jag hård. 😇)

Rexxie sa...

Äsch då! Bejaka din inre Berit! :-)

Bert Bodin sa...

@ Rexxie

Nu får du inte förringa demokratin. Det finns (tack och lov) folk här i bostadsrättsföreningen som inte vet vem jag är.

Man kan väl inte ställa upp i val under falskt namn?

Huga - tänk om Trump dyker upp.
"Hi, my name is Tronald Dump. I am going to make the world vomit again."