Det blev gurpi. Det vet du kanske inte vad det är. En samisk rätt. Rökt renfärs på lite ovanligt sätt. Läs mer här. Mycket gott.
Tillsammans med det serverades min egen uppfinning bulgurotto, dvs risotto gjord på bulgur. Tomat, västerbottensost och crème fraiche som ingår.
Jag fick sällskap av en liten grönmetallic Altica-skalbagge på tallrikskanten. Sånt får man räkna med när man äter i skogen. 3 mm från för till akter.
*****
Men oj, vad det ser ut som att någon sitter lågt! Men gott var det säkert.
SvaraRadera@Elisabet
RaderaJag frågade Benke, men han tycker inte att han sitter lågt.
Eller menande du skalbaggen?🙃
Bert Bodin: jag menade nog Benke ,-)
SvaraRaderaDet där med bulgur låter väldigt gott. Ibland gör jag bulgur med kokta linser och stekt lök, liknande sån blandning man får på libanesiska restauranger.
SvaraRadera@Mari
RaderaBulgur är bra. Men helst skulle jag vilja ha hel bulgur, vilket verkar ha försvunnit i butikerna. Just den jag hade nu är 'halvkrossad'.
Mums! Gurpi är ju ren(a)-lyxmaten. Vi fick ofta med oss en annan - lite enklare - variant av renfärs från V-gi när Bs äldsta bror levde. Renfärs torkad i gasvävspåsar. Dock ej rökt, men så gott (och lättskuret).
SvaraRaderaBulgur är en av baserna hos oss. Kokar den i buljong och blandar ner strimlor av soltorkade tomater, oliver, fetaost.
@Thalassa
RaderaJaså - äntligen någon som kände till den goda maten.
Och så måste jag fråga: Får du tag i hel bulgur, eller använder du krossad?
Nej, tyvärr inte hel. Även vår är krossad.
SvaraRadera