fredag, maj 17, 2024

Må den kommande ...

.. helgen bli ett slut på hysterin. 



12000 kronor har denna luleåtjej lagt ut på kläder inför den stundande konserten. Hon ska se samtliga tre. Och hon har förberett sig sedan augusti 2023.

Vad är det med den där artisten?
Förklara gärna!

*****

19 kommentarer:

Monet sa...

Varje tid har sina oförklarliga ikoner. Som Elvis, typ. Eller Beatles med långt hår för vår ungdomsgeneration. Ingen kan förklara fenomenet så att vi som är äldre förstår det. Du är för gammal helt enkelt:-)

Gunnel sa...

Förstår inte heller. Inte bara tjejer utan även deras pappor har fått fnatt och ska gå med sina döttrar på konserten. Men det är väl som Monet säger, man är för gammal

Bert Bodin sa...

@Monet
@Monet

Jag har inget emot hennes låtar. Men oavsett vilka artiklar som skrivs i snart sagt alla sammanhang, och inslag i radio och TV, så inser jag inte vad som skiljer henne jämfört med andra artister i genren.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Men att man kan gilla det man hör i rätt sammanhang är väl ett bevis på att man är rätt ung ändå. 😎

Elisabet. sa...

Jag tänker .. så himla roligt för dom som nu är hennes fans och tolv tusen är väl ungefär vad en utlandssemester kan kosta, så allt är ju relativt. Jag har noll koll på hennes storhet, men räknar man inte heller till rätt målgrupp. Håller i det här fallet helt med Monet.

Elisabet. sa...

* räknar mig inte till rätt målgrupp ....", ska det vara.

Kristina sa...

Du hade väl också idoler en gång?

Monica sa...

Det är nog inte konstigare än förr som Monet säger, vi hade våra idoler och blivit rätt gamla nu😉.
Och pappor funnit något gemensamt med sina döttrar även om det hakat upp sig för åldersgränsen är 13 år för de unga att få gå på konserterna.
TS slog igenom tidigt som tonåring och innan uppträdde hon som barn. Är aktiv inom mycket idag med att göra det bättre och tryggare för barn och unga.
De förstår vad hon sjunger om.

Fast visst, lyssnat en del och rösten är väl inte outstanding men jag förstår nog inte allt runt om. Vet en del som ska gå. Och biljetterna kostar men det gör mycket annat också, ett val de gör och avstår annat.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jamen HYSTERIN!!? Hennes namn nämns i alla nyhetssändningar, i alla tidningar, i många radioprogram ....
Vilken annan artist har uppmärksammats så? Oavsett målgrupp eller min/vår ålder?

Bert Bodin sa...

@Monica

Se mitt svar till Elisabet här ovan.

Bert Bodin sa...

@Kristina

Jo - men det var ju kvalitet.

Skämt åsido. Se mitt svar till Elisabet här ovan.

Elisabet. sa...

Bert: ja, att det blir hysteriskt, kan jag hålla med om, men det blev det ju med Beatles också. Och Elvis! Ungdomar svimmade. Vi fick se Beatles kliva av planet på ..., var det Bromma flygplats och unga flickor skrek sig hesa. Nu, med alla medier som vi har, är det inte så underligt att det blir hundra gånger mera rapporteringar.
Mitt barnbarn Emma, hennes svärföräldrar som jag tror är i din ålder kanske, åker i sommar till USA och ska gå på konsert med Rolling Stones.

Monet sa...

Jag kan ingenting om Taylor Swift alls. Men när man läser alla reaktioner och recensioner så verkar det ju vara en ung artist som förmedlar goda ting, skriver så att det går in i allas hjärtan och med musik många kan relatera till. Bara det i våra svåra tider är väl värt att vara glad för? Att hon sen drar enorm publik på jättearenor där människor/de unga förenas i något gemensamt, ja jag tycker att det är helt härligt faktiskt. Och jag bodde i England 1965 när Rolling Stones debuterade och minns den enorma hypen då så jag tycker inte alls det här är konstigt! Bara roligt i en orostid.

Christel sa...

Men Bert! Till och med du skriver om detta.
Så vi kan skriva: i alla tidningar, radioprogram och Berts blogg 😂

Anta Snaque sa...

En småintressant undring bara: Hur mycket lägger du ut på mat och fika "på lokal" varje månad? Plus vin, bubbel och annat (ännu starkare) från Systemet? Det blir säkert mer än 1000 kr i månaden.
Det är bara så att vi människor prioriterar olika.

Bert Bodin sa...

@Anta Snaque

Kanske är det så. Men skulle inte lägga ut 12000 för kläder för tre kvällar.

Monica sa...

Det blev väldigt positivt med dessa konserter. Tänk 200 000 biljetter sålda till dem och alla dessa glada och fredliga människor som kom från jordens alla hörn. Hela familjer gladdes och tyckte om sina boenden de hyrt. Och sångerskan själv gav en positiv bild av Sverige och publiken. Verkligen ett lyft i dessa tider och vilken skillnad mot alla sportevent med deras bråk och motsättningar som går över i våld.
Här gynnades landet med och det gav inkomster. Inte kostnader för skador och förstörelse.

Det enda negativa var att vakterna inte klarade av att få ut dricksvatten, det skulle skötas helt så och inte eget vatten, verkar som de inte förstått mängden av människor och så värmen som var. Men trots det var folk positiva.

Fantastiskt var det, dessa mängder av människor och inte hört ett ord gnäll från boenden i vår storstad, bara glada tillrop.

Bert Bodin sa...

@Monica

Min slutsats angående denna människa blir alltså att alla andra artister är 'amatörer'.

Monica sa...

Kanske vi med och du tyckt det varit toppen att ta på en hatt och vara med😄fast trängseln hade jag inte tyckt om, att stå inklämd, minns när det blev så vid Anna Lindhs minnesdag, hela Sergels torg packat och uppåt åt alla sidor. Var otäckt på tal om folkmassor så inte utsatt mig för det mer.
Men roligt att det fungerade så fint med detta och nu har hon farit vidare.