onsdag, december 18, 2024

Så gick då ...

Där ligger den i vår kyl och väntar
 på att bli ugnsbakad.
.. denna rätt så 'färglösa'
dag förbi. Den satte inga särskilda spår.  Det skulle kanske i så fall vara framgången att hitta en okokt julskinka i affärens kyldisk. Där fanns tre (3!!!) stycken bland alla kokta skinkor som säkert var 35-40 stycken. 

Jag förstår inte - behärskar inte, till exempel du själv att tillaga din julskinka? Jag kan själv, och då blir den ugnsbakad.

Det går utför. Detta trots att jag skrivit om detta varje år.

*****

6 kommentarer:

  1. Ja, men tur att det finns färdigkokta för de som tycker att dom har annat att syssla med. Förr kokade exet och jag själv alltid julskinkorna, men det är många år sedan sist. Det bästa med det var ju ändå spadet till dopp-i-grytan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Elisabet

      Men brukar du koka annat fläskkött, kotletter, bacon, karré?
      Folieinslagen skinka ger också fint koncentrerat doppigrytaspad.

      Och medan skinkan står i ugnen, kan man slå in julklappar, städa, rulla köttbullar, eller skriva julkort, precis som du har gjort. Trevlig överraskning från er.
      😄🤩🥰

      Radera
  2. Jaha, du menar att ni bakar den i ugnen, det tänkte jag inte på. Ja, men det gjorde vi också ibland och fick då spad förstås. Jodå, det har hänt att jag kokat fläskkött, men det händer inte ofta. I min barndom var det väldigt mycket kokt kött som gällde; mamma kokade och konserverade. Det var innan vi hade frys.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Elisabet

      Jo, nog har jag ätit kokt kött i mina dar. Däremot inte kokt fläsk i någon större utsträckning.

      Radera
  3. En dag kommer du också att välja den kokta skinkan. Man blir bekvämare med åren. Tro mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Gunnel

      Hm.... Du tror att jag blir lat i framtiden. 😏

      Radera

Välkommen att kommentera.