fredag, augusti 26, 2005

Fredag igen

Fuktvarm morgon. På väg till Arbetsförmedlingen. "Informationsmöte Grund" som det heter för oss amatörer på jobbsökarområdet. Vad kan AF göra för dig? Vilka skyldigheter har du? Visst ser jag modstulna medsökare, men förvånansvärt många verkar triggade och uppåt.

På väg hem ringer mamma (91) och berättar att hon flyttat hem från stugan nu. Kvällarna började bli lite skumma därute. Orkidén, som jag vårdat åt henne i nästan två år, blommar nu med tre stora vita tofflor och en fjärde på väg, berättar hon. Visst - med det förarbetet så....

Vänder om i dörren hemma och tar bilen till Granngården. Köper trimmertråd och kompostströ.

Ut på stan igen. Runt hörnet smyger en välbekant doft. Nyhalstrad sik på torget. Mmmm.... Kanske något för kvällens middag. Med färsk mandelpotatis, gräslökssmörsås och en Staropramen till. Något att fundera på medan jag går vidare.

Clas Ohlsson, Systemet och ICA blir det innan lunch. Roasters igen. Ugnsbakad kycklingfilé med polentakaka och limesås.

Går tillbaka till torget. Kö till den halstrade fisken. Tjejen före mig kan inte bestämma sig; sik, röding, strömming - hon köper lunch. "Ta av alla", säger jag. Säljaren blinkar gillande åt mig. Tjejen bestämde sig för rödingen, och jag går hemåt med doftande varm nyhalstrad sik i kassen.

Och så finns de såna som går på McDonalds! ??

Inga kommentarer: