måndag, februari 19, 2007

Nytt jobb?

Är det farligt att duscha?
Du svarar förmodligen nej på den frågan. Att hålla sig ren och fräsch kan väl aldrig skada, om det inte överdrivs. Men jag har upptäckt ett märkligt fenomen, som borde förbrylla världens forskare, och som visar att det kanske inte alltid är så bra. Om man inte är lika klurig som jag, förstås.

Jag håller koll på min vikt. Oftast kliver jag upp på vågen innan jag kliver in i duschen på morgnarna. Med ett BMI på 22 har jag ännu ingen anledning att oroa mig. Men man vet ju aldrig. Detta inträffade en gång i förra veckan, mest av en slump. Och genast började varningsklockorna ringa.

Av någon anledning steg jag upp på vågen även efter duschen den här morgonen. Och vad får jag se? Jo - Jag har gått upp i vikt!!! Bara två hekto, visserligen, men ändå. Jag vill betona att jag efter duschen torkat mig enligt konstens alla regler. Inte heller hade jag tvättat håret, så där fanns ingen källa till ökad massa.

Forskarinstinkten tvingade mig förstås att genomföra experimentet även nästa morgon. För att i någon mån provocera mina rön gjorde jag lite annorlunda. Jag blötte igenom håret ordentligt och handdukstorkade det noggrannt innan jag steg upp på vågen. Därefter duschade jag som vanligt, steg upp och torkade mig omsorgsfullt. Lät mig också "lufttorka" medan jag borstade tänderna. Därefter klev jag upp på vågen igen. Resultatet framgår av bilderna. Viktökning. Igen!

Hur kan det komma sig att man ökar i vikt bara genom att duscha. Borde det inte vara tvärtom? Borde inte avfall, gamla hudceller och dylikt försvinna ner i golvbrunnen och därmed göra mig lättare.

Det enda jag kan tänka mig är att man är så torr och tråkig, att man suger upp vatten genom huden. Som en tvättsvamp.

Idén slog mig genast. Skulle man kunna träna upp denna förmåga. Skulle man kunna avstå från att dricka några dygn, för att sedan kunna åka till någon översvämningsdrabbad trakt i sydsverige.

Och ta jobb som länspump?

Hör av dig med anbud!

Inga kommentarer: