Tänk så mycket visdom en abborrpimplande tornedalsdam kan förmedla med bara några få ord. Eller, egentligen inte så få. Hon är rätt frispråkig och mångordig.
Henne träffar du om du lyssnar på Naturmorgon. I dagens program blev hon intervjuad i direktsändning ute från Bottenvikens is i Luleå Skärgård. Där satt hon och delade med sig av sina recept på abborre, eller rompalt. Sistnämnda har jag aldrig smakat själv. Men det lät gott.
Hjördis, som damen heter, är även känd som glad matlagerska i det tornedalska programmet Keksi i SVT. Hon är sevärd. Glad matlagning med raska tag.
Missade du morgonens sändning (För då låg du väl och trynade som bäst, kan jag tro.) kan du höra dels en kortrepris efter 21-nyheterna ikväll, eller på nätet, när du vill. Hjördis förekommer i flera inslag.
*****
Andra bloggar om: Norrbotten, Natur, SR, Sveriges Radio, Recept, Norrbotten, Luleå skärgård
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.