onsdag, september 10, 2008

Det här är det sista jag skriver...

.. kanske. Nej jag hade inte tänkt sluta blogga. Men nu blev det kanske så ändå. Jag talar om jordens undergång.

Sveriges forskare skall få mera pengar. Regeringen satsar fem glada extramiljarder. För vi skall ju ligga i framkant. Frågan är bara framkant av vad?

Häromsistens kom en rapport om att forskare upptäckt att man blir snarkare av att växa upp med hund. (!!!) Men alltså... Hur ställer man upp en sådan hypotes? Sitter man och funderar på sin kammare och tänker:
"Pjaaa ... vad skall jag hitta på nu då. Kanske skulle man ta och undersöka om hundar och snarkare har något samband. Min fru snarkar ju så förskräckligt. Det måste finnas en förklaring. Och hon hade ju hund, som barn."
Sedan sätter man sig ner och skriver till tänkbara finansiärer för sitt forskningsprojekt. Och ta mig rackarn kom det inte in pengar. Jojomensan.

Sedan har vi den där otrohetsgenen. Den som gör att män har svårt att hålla sig i skinnet. Hur kom någon på att börja gräva i det. Jag är förundrad.

Jo, jag vet. Människan har alltid drivits i att ta reda på saker och ting. Av nyfikenhet. Många upptäckter har förstås varit bra. Penicillin till exempel. Eller hjulet. Kineserna lär ha uppfunnit papperet. Undrar varför? Kunde de skriva innan dess, eller uppfann de skriftspråket efter papperet. Nej, de hade förstås huggit i sten, skrivit i sand, eller kanske på pergament. För inte uppfann de väl papper för att slå in presenter? Men tuschet kom nog till efter papperet. Tusch lär också ha uppfunnits därborta i öst.

Men, som sagt. Det här kanske blir det sista jag skriver skrivit. Idag, onsdag den 10 september i nådens år 2008, sätter människan hela jorden på spel. Forskare i Cern-laboratoriet i Schweiz (Tycker inte du, som jag att det finns en hel del konstiga institut i det landet. Titta på snart sagt varje schampoflaska, varje hudkrämstub eller dylikt. Nog sjutton har en schweizisk forskare blandat ingredienserna. Kunde det inte ha räckt med gökuret?) kommer då att försöka framkalla det som man tror var universums födelse. Det skall ske i en gigantisk accelerator, där man skall tvinga upp små partiklar i hastigheter som närmar sig ljusets, i en 27 kilometer lång tunnel byggd som en cirkel 100 meter under jordytan. Bara en så'n sak. Vem sjutton har bestämt att vi skall få reda på hur Big Bang gick till? Inte jag.

Men ni hör ju. De skall fixa en ny Big Bang. Trycka på "reset". Börja om från början med hela Universum, eller vad det nu blir efteråt. Suminuver, kanske. Vem vet? Kanske är det lika bra.

Så adjö och tack för den här tiden.

Men det som grämer mig mest, är att jag aldrig någonsin kommer att få rätt på varför franska badrum inte har golvbrunn. Det har jag funderat på. Länge.

Lite sent att söka anslag till den forskningen nu.

Poff!


*****


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: