söndag, januari 08, 2012

Ibland . . (Uppdaterat)


. . gör man det enkelt för sig.

*****

Uppdatering:
Vill du ha receptet så får du det här. Gäller för två personer.

En stor palsternacka, två medelstora morötter och en bit rotselleri putsas och skärs i lagom stora bitar.

Lägg dem i en lätt smörad form och ställ in dem i 200 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut dem ur ugnen efter halva tiden och rör om lite. Salta lätt.

Under tiden tar du fram en stor bröstfilé av kyckling och skär dem i "munsbitar". Bryn dem och salta.

Skär samtidigt 3 smala kabanosser (eller annan kryddad korv) i korta bitar, och klyfta en rödlök.

Lägg kycklingbitarna, korven och löken över de rostade rotsakerna. Krydda med lämpliga kycklingkryddor, pressa över saften av en halv lime och sätt in i ugnen igen och tiduret på 20 minuter.

När två minuter återstår lägger du på broccolibuketter, svarta oliver och purjolök. Sprinkla lite olja eller smör på de sist ilagda grönsakerna.

Rrrrrringggggggg, säger tiduret, när det är klart att äta. Servera med crème fraiche smaksatt med svamp.

Lätt som en plätt.





10 kommentarer:

Anonym sa...

Å, så gott det ser ut.

Ingela sa...

Vi åt ungefär samma röra, men med rostbiff av älg till. Och i vår creme fraiche var det chèvre och rosmarin. Vi pratade om detta att hur än avancerad och ovanlig och exotisk mat man än lagar och njuter av så är det de ugnsbakade rotsakerna (och potatisarna) som står sig bäst. Lika gott varenda gång. I vår värld är det oftast älgkött till, men kyckling funkar också fint. Det blir ännu godare om man har kyckling med ben som lagas ovanpå grönsakerna. Nä, nån GI:are blir jag nog aldrig.

Bert sa...

Ingela: Enkelt är bäst. Men älgen i frysen får vänta till ett festligare tillfälle.

Lena sa...

Vi åt ungefär likadant fast med köttfärsbiffrester och Cornfilé till. Så gott, behövs knappast nåt kött heller. Nu har jag gjort samma "koncept" fast med frukt, och lite müsli ovanpå, och  några smörklickar, och lite honungsyoughurt till. Svårt att misslyckas.

Bert sa...

Lena: Det lät ju som en variant, förstås. Fast med müsli och frukt känns den lite mer "efterrättig", eller mellanmål kanske.

ellem sa...

Jag försökte kopiera texten för att få ut receptet på papper, men se det gick inte. Bara rubriken och "lätt som en plätt" kom med. Så det var det inte. Lätt att kopiera alltså

Bert sa...

ellem: Märkligt fenomen. Du har förstås en Mac! ;)

Lena sa...

Helt klart en efterätt, och eftersom jag var helt mätt och däst när jag skrev så tänkte jag att alla som läste även såg detta för sin inre syn.  Precis som man ser hur jag nu sitter trött och matt och försöker få kaffet att väcka mig så att jag kan ta cykeln genom snön till jobbet idag.....Men för min inre syn kan jag inte ens visulera att ta mig utanför ytterdörren.

Monstret sa...

Ett prima mattips. Vi testde och åt "Berts-kok-ihop" idag. Blev väldigt gott!

Bert sa...

Monstret: Kul! 8-)