söndag, februari 12, 2012

Idag var det . . .

. .  solglasögon på. Ut på havsisarna bar det. Med viss försiktighet. Ja, inte för att de inte håller en skidåkare, men de är opålitliga här och där, eftersom denna märkliga vinter inte lyckats riktigt bra med dem.

Men iväg bar det i alla fall. Mot solen. Nio minusgrader och vindstilla. Idealiskt för en tur. Det var faktiskt premiär för säsongen, vilket kanske låter märkligt för dig som bor söderut i landet. Men när jag tittat i stugans loggbok, så var det exakt samma datum som premiären ägde rum i fjol.

Förra helgen var det inte tal om att dra ut på skidor. För kallt. Helgerna innan dess har det varit trist väder med dålig sikt och blåst.

Idag blev det alltså av. Men visst råkade vi ut för den där dåliga iskvaliteten. Stannade till och pustade på ett ställe utan att märka att vi plötsligt stod i vatten. Vatten fryser, när det kommer upp i luften, och snart hade vi två centimeter is under skidorna. Det glider inte så bra, men ger förstås bra fäste.

Det blir till att stanna och skrapa, bara för att råka ut för samma sak en gång till. Men till slut lyckades vi hålla oss på ställen, där det inte fanns vatten under snön. Då gled det på riktigt bra.

Och vi njuter.



*****

7 kommentarer:

iZac sa...

Ni hade ju lite sol i alla fall! :)

Annars är is-slask under skidorna bra att dra bort mot sparkmedar, men då gäller det att ha med en spark... ;)

ellem sa...

Jag hade också skidpremiär idag. Inte på isen men pågärden och öppna fält. Härligt!

Bert sa...

iZac: Jo - Det hade varit bra. Men det känns lite krångligt på nåt sätt.

Bert sa...

ellem: Nu börjar vintern på allvar.

Bert sa...

iZac: Och vi såg nog att ni hade det lite dimmigt bort mot det östra grannlandet.

Ingela sa...

Jag med! Härligt

Kristina sa...

Idag, tisdag, var det så här: jämntjock grå himmel, snöfall då och då, (ca minus 3) ... och promenad i nysnön till ett lunchställe med strömmingsflundra på menyn ... Vi promenerade 3 km för att få vår mat.
Va' bra det kändes för kroppen - för själen också (lunchsällskapet)!