lördag, december 29, 2012

Lugn spurt

Årets sista lördag har snart passerat. Det är i skrivande stund bara en och en halv timme kvar av den.

Ingen kan säga att den varit särskilt betungande. Den har gått i lugnets tecken. Bara lite planering inför nyårshelgen, lite läsning, lite TV och lite mat.

Men jag gav mig ut på en promenad och fick se annat. Där var ett liv och ett kiv, för att travestera Strindberg. Jisses vad folk stressade runt, fullastade med påsar. På innerstans största galleria Smedjan var det kö in, och kö ut. Jag valde att se åt ett annat håll än åt det där Ullaredsscenariot.

På Systemet var det kö från var och en av de sju kassorna till den bakre väggen, såg jag genom de stora skyltfönstren. Vilset försökte de som ännu inte fyllt sina korgar omkring och trängde sig fram till hyllorna. Dålig planering. Nyår kommer ju inte hips vips, eller hur. Jag gick avslappat förbi och tittade på dårskaperna.

Floras kulle
Floras kulle med sin ljusinstallation. Den vackra snön som välsignat oss denna vinter. Turisterna i Stadsparken som fotograferar varandra när de gör snöänglar, bredvid de brinnande marschaller som i stor mängd omger hela parken så här års.

Jag vände hemåt efter någon timme.

Till lugnet.

Och en glöggkopp.


*****

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Åååå, så mycket vackert ni har i Luleå! Vem beslutar och genomför allt detta?

Elisabet. sa...

Jag menar, vem hittar på?

Genomförandet står väl vanliga dödliga för ,-)

Bert Bodin sa...

Elisabet: Just detta är en del av den ljusfestival, som årligen genomförs i Luleå.

Installationen på Floras kulle var så populär att den får vara kvar hela vintern. Parkförvaltningen fixar.