torsdag, september 01, 2016

Serverat

Så var det dags för en numera årlig tradition på mitt före detta jobb. Surströmmingsmiddag. Alltid lika trevligt. Anna fixar inbjudan och inköp. Andra hjälper till att förbereda. För de flesta av oss är det bara att gå till dukat bord.

Härliga klämmor prepareras. Mjukt eller hårt tunnbröd. Mandelpotatis. Gräddfil. Rödlök och tomat. Mums, så gott.

Och hur det surras. Jo - en och annan snaps åker också ner i struparna till någon glad trudelutt. Det sätter väl fart på surreriet lite extra. Gemensamma minnen. Roliga historier ur verkliga livet. Några sorgliga också, förstås, vartefter kvällen lider.

Tack för i år. Vi gör om det nästa, va?


*****

3 kommentarer:

  1. .... och vilken är bäst???
    Jag har min favorit, men intressant vad andra tycker;-)
    Hälsningar

    SvaraRadera
  2. Anonym20:12

    Jag håller på Kallax - förstås.

    SvaraRadera
  3. Bravo! då har vi samma smak:-))

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.