lördag, januari 27, 2018

Vi började med ...

.. champagne - nä, inte bubbel; champagne - till de första snittarna och det allmänna minglet och kramarna när de sista och lite sena gästerna anlände.

Det var den traditionsenliga "After Christmas-kvällen", som firas varje år i januari. Men i år omdöpt till inflyttningsfest, eftersom ett av mina jobbkontor (f.d.) flyttat in till ett annat, med lyckat resultat.

Det handlade om knytkalas, och du skulle se den buffé som dukades upp. Jösses! Där fanns allt, och då menar jag allt. Kycklingspett, grönkålssallad med crunch, kryddiga tortillas, pajer, pizza, tzatsiki, hummus, laxrulader, tunnbrödrullar, pajer ... sa jag pajer, ja och en hel del mer. Det åts och snackades.

Men det var först efter tipstävlingen med knepiga 12 frågor, som ingen lyckades få alla rätt på.
 - Någon på elva?
Huvudskakningar.
 - Någon på tio?
Samma skak.
- Någon på nio?
Nähäpp.
- Nå men någon på åtta då?
- Jaaaaaaaaa skrek Sonja och jag.
Vi var alltså två vinnare och det blev utslagsfråga. Något riktad, kan jag tycka. Grrrr!
Så Sonja vann.
Och det var bra, för det var jag som donerat priset. Min fotokalender hamnade hos henne. Och hur hade det sett ut om jag själv traskat hem med den?

Tävling, mat och snack och en tävling till, (som jag heller inte vann) och berättelser. Kvällen lång. Men vid midnatt var jag hemma, skjutsad till porten av Ewa. Inga tappade skor på slottets trappa, vad jag vet. Men en utrevlig kväll med gamla (nåja) arbetskamrater.

Längtar till nästa.

*****

Inga kommentarer: