onsdag, januari 13, 2021

Dagens namn

 Nu åker du ut, julen! 20 dagar får räcka. Fast egentligen är det nog 27, när jag tänker efter. Det började nog dyka upp en del ... ja, nu när jag tänker efter kanske det började redan i början av december. Vid första advent, kanske. Då är det ju bortåt 50 dagar jul! Hoppsan. 

Det gick fort. Men så känns ju hela den här "karantänsperioden" som funnits i bakgrunden sedan snart ett år. Detta enahanda, enformiga, enfaldiga tillstånd, som vi alla tvingas anpassa oss till.
 
Årets tjugondedagknut blev en kylig historia. När julgrejerna åkt in i förrådet, var det dags att göra ärenden på stan. Ja, man måste ju ha mat. Och t.ex. glödlampor. Det förstnämnda en bagatell. Men glödlampor är ingen lek nuförtiden. Jösses vilka varianter det finns. En hel vägg och lite till på CO:s. Ibland får man till och med be om råd och hjälp, för att få rätt sort med sig hem. 
 
Men för att komma så långt (Jag har 75 m till CO.) var jag tvungen att ta på mig det varmaste jag har. För jag ville ju passa på att ta en promenad, när jag lika skulle ut. 

Minus 20 grader och bitande frisk vind. Ser i mobilen att kylfaktorn är drygt -30. Det kändes minsann. Den där extra promenaden gick an i medvind. Men man är ju tvingad att vända om till slut. 

Allt gick bra. Jag kom hem till eftermiddagskaffet.

Då är det bara knappt 11 månader till man ska hämta grejerna i förrådet igen. 

*****

 

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja nu är det bra ha de gamla hederliga långkalsongerna. Fast nu heter det väl underställ för det mesta.

Glödlampor! En vetenskap verkligen. De ska visst hålla längre men ibland undrar man.

Elisabet. sa...

Apropå glödlampor: ett rent elände var det när villrådiga kunder ville ha hjälp av kassörskan i glödlampsdjungeln. Hjääälp!!

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Underställ gäller bara om tröja ingår.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

I viss mån är det kanske en fråga om tillvänjning. Men alla dessa varianter???