lördag, maj 22, 2021

Jag hade nog trott ...

.. att vi skulle få lite mer snö  under natten. Inte för att jag önskade det. Regn hade varit lika bra. 

Men visst låg det lite puder här och där. Värre är det i Norrbottens inland, där trafikproblem förvarnades. 

Minnet är kort. Visst hade vi nästan sommarvarmt för någon/några veckor sedan, men morgonen möter oss med knappa två plusgrader. När jag gör mina noteringar för dagen, så upptäcker jag att samma datum i fjol bjöd på +1,2! Det hade jag förträngt.

Men blåsten, som SMHI håller tyst om ... den kunde jag gärna undvara. Havet ryter med vita gäss oavbrutet. Och i kombination med de få plusgraderna, kan man inte påstå att utet är njutbart. Vinterkläder på!

Kämpa, kämpa, kämpa ...!
*****

4 kommentarer:

Monica sa...

Inget kul alls och trodde inte vi hade lika eländigt förra året men var ju år 1 i pandemin så var mycket annat att tänka på, men nu år 2 i den vill vi ha något som uppmuntrar, försöker komma på något i åskvädret och kollar vädret framåt, ska visst vara regn i 14 dagar och 4 plus om morgnarna, skulle tittat på något annat tror jag. Vårt stugland lockar inte, troligen ännu kallare och mer regn att traska och gräva i. Fin grönska i alla fall och gräset växer��

Bert Bodin sa...

@ Monica

Det är bara att hoppas på att 14-dagarsprognoser är rätt chansartade.

Elisabet. sa...

Här har det varit varmt och skönt halva dagen (vi satt ute på altanen med gästerna och parasollen var uppe - togs ner sen när det började blåsa), sen mulnade det på och började duggregna. Nästa vecka ska vi köra upp till båten i Bohuslän och där tycks det ska kunna bli soligt i hela tre dagar på raken. Man kan ju hoppas ...

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Den här vårvintern och våren är nog den sämsta jag varit med om på väldigt länge. Om inte någonsin. Så opålitligt. Varannandagsvarianten. Och vindarna - ja, blåsigt är ordet. Väldigt blåsigt!