måndag, maj 24, 2021

Nu tycker jag ...

.. att du slutar köpa kött från Brazilien och andra antibiotikasprutande länder. Sverige är duktiga på att undvika medicinering av djur som inte är sjuka.
Miljöministern vill nu se en märkning av antibiotikafritt kött, så att konsumenten väljer rätt. Det hjälper världen att bekämpa allvarliga infektionssjukdomar, eftersom risken för antibiotikaresistenta bakterier minskar. 

Köp närproducerat! Eller skäms!
-----

.. att vi i EU stänger av all flygtrafik till och från Belarus, liksom all överflygning på väg till exempelvis Grekland. Den belarusiske despoten Lukasjenko bör isoleras på sluten anstalt för att bli kvitt sin megalomani (som egentligen visar hur liten han är. Men det förstår inte någon som själv är på sexårsnivå, intellektuellt.) för att restriktionerna ska lyftas.
-----

Se där! Två punkter för att förbättra världen.

*****
Uppdatering: Tänk - så blev det. I alla fall vad gäller flyget.

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ang. Lukasjenko: Håller med! Jag är så upprörd så jag kokar inombords över denne jävel, ja, jag har inget annat ord för honom!

Anonym sa...

Håller med dig ang antibiotikahanteringen. Galet att köpa kött från Brasilien. Slakthanteringen är dessutom undermålig. Cypern tillhör de länder i Europa med högst antibiotikaanvändning. Vi har slutat köpa Hallumi på grund av detta. Finns finfin svensk ersättning. Folk brukar påpeka att det är nog inte så mycket antibiotika i osten. Men det är inte det som är problemet! Godaste ”Hallumin” kan man dessutom göra själv. De allra vänligaste hälsningar Lena.

Bert Bodin sa...

@ Lena

Samma principer gäller även här när det handlar om Halloumi. Och inte röstade vi på Cypern i Eurovision heller. 😉

(Å andra sidan röstade vi inte på någon, överhuvudtaget.)

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Kan inte förstå sådana människor. De visar ständigt sina tillkortakommanden genom sina handlingar, och begriper det inte själva.

Gunnel sa...

Helt enig med bloggaren och kommentatorerna. Enkelt att följa punkterna för att förbättra världen. Känner dock medlidande med Belaruserna som drabbats av galenpannan Lukasjenko

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Jo - därför måste restriktionerna drabba blott och bart den styrande klicken. Belarusierna i allmänhet borde få frid.

Babsan sa...

Nu när vi flyttat ut på landet så har vi gått med i ett gäng så vi har egna kor.Fyra kossor som vi slaktar i höst .Köttet är 👍👍👍Vi har ett schema så skötslen av dem delas upp .

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Bra förutsättningar.

Här har vi ju tillgång till mycket vilt. Inte så att vi jagar, men butikerna säljer förstås ren och älg.