måndag, oktober 11, 2021

Hämtade medicin ...

.. från apoteket idag. Det är en speciell blodförtunnande medicin, som jag tar i samband med den ablation jag gjorde i slutet av augusti. Övergången till denna medicin gjordes i slutet av juli. Normalt äter jag Eliquis, men den får inte användas i samband med operationer. 

Men oj, vad jag ogillar just denna Pradaxa. Bara namnet associerar jag med klumpighet, pladaska. Enorm förpackning. Askarna får bara säljas tre och tre, även om jag inte kommer att förbruka allt, eftersom jag så småningom kan återgå till den "elegantare" variant, som Eliquis utgör. 

Pradaxa stoltserar med stora lådor, massor av plast. Och framförallt svåröppnade blåsor, där kapslarna ligger. Det är ett enormt pillande för att få ut medicinen. 

Usch! Men förmodligen bra. 


*****

7 kommentarer:

Rexxie sa...

Var in och läste på fass om Pradaxa... Ingen snäll biverkningslista!

Monica sa...

Gjorde detsamma och gick in på personal för att få veta allt. Men nu har du väl inte så lång tid kvar, ja jag menar medicinen då😌och ofta tänker jag på dosering att den ska ta hänsyn till person, vikt, ålder, men vad tröga många läkare är med att minnas vad vi lärde oss inom farmakologin, var både frågande och förvånad när jag själv fick redovisa allt och övriga i samma grupp satt tysta som möss, frågade professor farmakolog om det verkligen ska vara så här att jag ensam förstått och övriga hänger med på mitt betyg. Jo man hann inte med mer. Men sluttentan talade sitt tydliga språk för var och en. En del läkare tycker att farmakologin är det svåraste i hela utbildningen, jag tyckte det enbart var stimulerande att se alla samband vad läkemedel gör gott och ibland tvärtom i alla celler och system. Och ibland alldeles livsnödvändiga och botar.

Bert Bodin sa...

@ Rexxie

Jag tycker man kan bli mörkrädd oavsett vilken medicins bipacksedel man råkar läsa. 🙃🙂

Elisabet. sa...

Man kan bli kallsvettig för mindre av att läsa om biverkningar; ibland undrar man om det alls är vettigt att äta såna läkemedel? Jag har också blodförtunnande och ska väl äta dessa i ett års tid, tror jag det var. Du tycks i alla fall må bra nu efter ablationen! Det känns skönt, Bert.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jotack! Det känns väldigt bra. Imorgon blir det gymmet för första gången sedan ett halvår. Vi får se hur det går.
Konditionen behöver också förstärkning.

Turtlan sa...

Du kan ju bara ana när folk ringer till vårdcentralen och ska uttala namnen på sina mediciner. Då är i sammanhanget Pradaxa enkelt att uttala.
Har ett antal gånger undrat vem som hittar på namnen. Likaså påtalat det till läkemedelskonsulenter som jag haft kontakt med ( de som är ”säljare” på läkemedelsbolagen)

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Sedan borde de titta över hur förpackningarna funkar. Hopplöst opraktiska. Iblan går tabletterna sönder innan man fått dem ur förpackningen.