tisdag, oktober 26, 2021

Något som jag ogillar

Jag gillar inte COOP:s, ICA:s med flera, försök att få en att köpa deras egenproducerade produkter. Jag undviker dem. Och det lyckas för det mesta. 

Idag när jag veckohandlade höll jag på att söka ihjäl mig efter den ost jag var ute efter. Tillverkad av Norrmejerier. "Lokalt", alltså. Till slut hittade jag den. På en undanskymd plats, längst ner i kylen, som i övrigt och i ögonhöjd översvämmades av COOP:s egna ostar. Men jag gav mig inte. Hade jag inte hittat det jag sökte, hade jag gått till en annan affär. 

En annan sak som jag dock misslyckades med var att jag även var på jakt efter Bulgur. 
 - Bulgur, tänker du. Det måste väl ändå finnas.
Jo, det fanns. En från COOP. Sedan fanns det 5 andra sorter. Men samtliga förpackningar innehöll KROSSAD BULGUR! 
 
Jag vill ha hel bulgur. Ska det vara så omöjligt? Ändå har jag hittat sådan i den här affären förr. Men inte nu. Vad är det för amatörer som beställer hem varor?
 
Så det blev ingen. Jag får söka vidare.  Man ska inte foga sig.

*****

13 kommentarer:

Elisabet. sa...

Håller i viss mån med och tycker inte heller om när det blir för mycket av butikernas egna märken. Men .., jag kan förstå företagarna som ju Ndå handlar upp i enorma mängder och på så sätt får det billigare (och kallar det Garant, Eldorado och allt vad dom heter), men det är dom det. Minns när Ica eller Hemköp (kommer inte ihåg vilket av dem) satte hårt mot hårt mot Kellogg´s för att få lägre inköpspriser och vi stod utan dessa cornflakes i hyllorna och kunderna var vansinniga. Det är ju inte därmed säkert att konsumentpriset sänktes. Nu har vi fått någon brittisk variant på kak/bakmixer. Snygga förpackningar, men jag undrar hur många e-nr det ska vimla av i varudeklarationen. (Handlade om nåt helt annat, men jag kom på det nu ,-).

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Faktum är att jag litar mindre på kedjornas egna märken. Så där tittar jag nog lite mer kritiskt på innehållsförteckningen.

Men det är ju klart att de helst vill sälja sin egen produktion.

Gunnel sa...

Du får krossa din bulgur alldeles själv. Det gjorde jag med linfrö när när affärerna upphörde att sälja det. Man numera har jag gett upp, det var rätt jobbigt.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Men du har missat en sak. Det är HEL bulgur jag efterlyser!

Krossad finns i överflöd.

Gunnel sa...

Aj då! Är nog ganska hopplöst att pussla ihop krossade till hela.

Monica sa...

Verkar som Coop och Ica slutat med hel, ej i butik skriver de, men Willys lär ha ännu, ev Hemköp också.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Tänker inte ens försöka. 😏

Bert Bodin sa...

@ Monica

Märkligt!

Elisabet. sa...

Bert: oftast (men om det är så i det här fallet vet jag ju inte) när en vara tas ur sortimentet, så beror det på dålig försäljning av vad-det-nu-gäller. Det finns trots allt ett begränsat utrymme i hyllorna.
Kunder ber ofta personalen att ta hem just deras älsklingsvara och tänker sällan på att då måste nåt annat tas bort från hyllan.

Anta Snaque sa...

Enig med dig. Jag väljer bort butikernas egna märken så ofta det går och även om det kostar någon krona mer. Jag vill bestämma själv.

Monica sa...

Tack Bert, bra att du påminde om hel, har glömt att köpa och ser att det finns. Hoppas att du hittar med någonstans.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Men på just den här affären (Stora Coop) så har det alltid funnits. Platsbrist, nej!

Bert Bodin sa...

@ Anta Snaque

Bra - då får de veta att vi lever. ;-)