onsdag, oktober 13, 2021

Ny bok

Så åkte Tove Alsterdals Rotvälta in i hyllan. Den var bra, även om jag tyckte att persongalleriet blev lite för rörigt. Men snyggt skriven, spännande, och oförutsägbar. 

Ny bok blir Hans Olov Ohlsons Sånt som händer. Inte någon nyutkommen bok. Den har några år på nacken och jag hittade den i husets minibibliotek en trappa ned. Författaren är lulebo och journalist på en av lokaltidningarna.

Jag har hunnit en bit och tycker att de inledande kapitlen är lite för mångordiga. Det händer liksom ingenting. Men jag ger inte upp. Det är alltid kul att läsa historier som äger rum i ens egen närhet. Hur huvudpersonen tar en promenad runt Skurholmsfjärden, precis som jag själv gjorde igår. Välkända miljöer, alltså.

Vi får se hur den utvecklar sig.



 

 

 

 

 

 

 

 

 *****

9 kommentarer:

Thalassa sa...

… kallas oftast Hantis, är också en duktig korsordskonstruktör - och Bs kusin!

Monet sa...

Det där med välkända miljöer är alltid kul. Du trodde att Norrtälje var något slags terrorhål baserat på John Ajvides senaste bok Vänligheten som utspelar sig helt i den miljön. Min man har läst den, Ajvide är en skräckförfattare som inte egentligen passar mig men den var bra tyckte han. Mest för att han kände igen sig. Men bara miljöerna, inte det övriga.

Nu råkar vi ha haft kontakt med flera lokalpoliser sen vi flyttade hit och varit inne ett antal gånger på stans polisstation för att ordna pass och körkort och annat (jo det finns en stor och bra sådan) och samtliga säger att vår lilla stad är osedvanligt lugn och trygg att bo i. Väldigt stor närvaro och koll på det mesta från polisens sida. På Facebook vittnar de flesta norrtäljebor om samma sak. Sönderslagna busskurer och för många epa-traktorer verkar vara det folk reagerar över mest.

Min bästa väninna här i stan - vi träffades på konstskola på 1960-talet - driver en sk ”Kulturstation” här med olika aktiviteter. Hon känner Ajvide sedan barndomen och han är med på hennes novemberaktivitet ”Kura Skymning” för oss medlemmar. Det ska bli kul att träffa honom och lyssna till hans tankar kring sina böcker!

Elisabet. sa...

Oj, har du ny "header"? Eller har jag bara missat den tidigare? Snyggt!

Elisabet. sa...

Ps. Och apropå bekanta miljöer, så var det ju precis så med Wallanderböckerna, för att inte tala om filmerna. Jag kan fortfarande slötitta på gamla W-filmer, mest för att känna igen mig i Ystad. Ds.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Oj! Då måste man kanske vara snäll i sin recension. 😇

Bert Bodin sa...

@ Monet

Trevligt med en rofylld stad. Jag har besökt den några gånger och tyckte om det jag såg.

Kul med litteraturafton. Här har vi något som heter Kontext en gång i månaden. Nästa gång är det Jerker Virdborg som besöker.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Tack! Jag brukar försöka spegla årstiderna i min rubrik.

Det ger lite extra när man är bekant med miljöerna. Härom året var Luleå miljö för några avsnitt i en irländsk tv-serie, hör och häpna.

Thalassa sa...

😂😂 nej då, det är lugnt …
Pst - jag gillar förstås att läsa, för han berättar ofta om kända gårdar - och även släktingar - men 🤫

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Okej! Lugnande besked. 😏