söndag, oktober 31, 2021

Så gott som alltid ...

.. byggs det om i lägenheter där det flyttar in nytt folk. Det som ändras mest är köken. De blir vita, vita och vita. Liknar mer ett högteknologiskt, medicinskt laboratorium. Föga mys. Det är ju nästan så att man får komplex. 

Här lever vi i ett 80-talskök. Hur kan vi, hur kan vi ...?

Men vi trivs i köket. Lagar god mat gör vi också. Det kanske de som har laboratorium också gör, men nog tror jag att vissa så kallade moderna kök står relativt oanvända ibland. 

Glad blev jag, när jag idag läste en artikel i Dagens Nyheter. Den handlade om en tjej som flyttat in i en tvåa i Sundbyberg och som beslöt sig för att "bevara" stämningen i det kök som fanns i lägenheten. Målade om väggarna gjorde hon. Och bytte handtag på luckor och lådor. Men trivseln behöll hon. Kanske skapas en ny trend. I så fall är vi föregångare. Tacka oss!

Välkommen att titta in i vårt K-märkta kök. Orört sedan 80-talet förutom utbytt spis, kyl och frys. 

Bordet står snett. Hemska tanke!
Väggarna rödmålades för länge sedan.





80-talshandtag. Numera jätteinne. Tur att vi inte bytt.



50-talsporslin. Huvva!
Redskap hänger fullt synliga. Vad säger hälsovårsmyndigheterna!

Anslagstavla? Va! När det finns datorer.

-----

Från DN-artikeln. Obs skåphandtaget.
*****

12 kommentarer:

Anonym sa...

Och Elisabeth Englund hänger på väggen. Bravo!

Anta Snaque sa...

Ni har ett härligt kök! Heja! Jag har väldigt svårt för allt kliniskt vitt. Vissa miljöer är så vita att ögonen tappar fästpunkter.
Sedan 35 år har jag svarta väggar — och möbler — i mitt kök. Och redan 1970 målade jag dörrar och lådor svarta i det tidigare köket. Jag var alltså långt före dagens "svarta" inredare. :)

Turtlan sa...

Här i huset från 2005 är det vita köksluckor. Jag hade inte valt vitt om jag fått välja. De övriga 11 hushållen här i Brf föreningen har luckor i ek eller något annat träslag. Dvs vi är de enda som har vitt vad jag sett. Kanske någon granne som vill byta ;-)

Fast vitt är väl ok men våra är så kallade spegelluckor. Tror det kallas så. Inte de roligaste hålla rena. Skulle välja släta hellre.

Det har blivit lite överdrivet detta med kök. Min kompis som är mäklare säger att folk kan dissa ett jättebra hus bara för att köket inte är ”modernt”. Ja ungefär så.

Fina röda väggar ni har! Sen den underbara porslinsskärbrädan (eller vad den kallas) Ljuvlig!

Bert Bodin sa...

@ Anonym
Ja, den kände du igen.

@ Anta Snaque
Bra sagt. Man "tappar fästpunkter" i vita kök.

@ Turtlan
Det är tydligen en springande punkt, det där med köket. Viktigt, viktigt när man ska ta emot käket från Foodora. ;-)

Turtlan sa...

Efter att jag läst en artikel om Foodora och liknande företag så går såna företag helt bort. Visserligen hade jag inte använt sånt företag före artikeln heller.

Tror att vi använt oss av hemkörning max två ggr sen vi flyttade hit för 7 år sedan. Den ena gången var det pizza men den pizzerian har egen utkörning och anlitar ingen utomstående.

De tycks ha anskrämliga anställningsvillkor enligt artikeln. Så nej tack!

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Samma förhållande råder här.

Gunnel sa...

Kul att få titta in i andras hem. Mysigt och varmt med de röda väggarna.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

När får vi titta in hos dig? Eller har du ett sterilt labb? 🙃😉

Elisabet. sa...

På 70-talet målade vi friskt i köpelägenheten och jag minns grannen, Sirkka, som hade brunt i taket och på väggarna .., det var som att komma in i en grotta. Och när vi köpte huset i Skåne, då målades vardagsrumsväggarna i en varm gulorange färg, ja, gode tid. Här har vi många vita väggar, men det fungerar bra då jag/vi inte är så färgsäkra och i stället då kompletterar med färger på annat.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Javisst! Komplettera med annat än vitt. Det är bara det att det skär mot rådande ideal. Vitt ska vara vitt in i minsta detalj.

Trist!

Gunnel sa...

Nej, inget labb. Men lite Lulebostil. Beige i olika nyanser. Klart att det ska upp på bloggen så småningom.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Ser fram emot det.