fredag, oktober 15, 2021

Om rullen ...

.. var full igår, så är den rätt ofylld idag. Visst händer det saker i världen. Knivmördad brittisk parlamentsledamot. Norsk pilbågsskytt häktad. 30 dödade i sprängdåd i Afghanistan.

Men här är det väldigt lugnt. Delvis beror det på vädret, som är synnerligen ogynnsamt för utevistelse. Regnet har öst ner hela natten, som var mild. Plus 8 grader på morgonen. Men dagen har ändrat karaktär och bjuder nu bara på en enda plusgrad och regnet övergår så sakteliga till höstens första snöfall. 
 
Även om det inte på något sätt angår mig, så kan jag inte låta bli att reagera över hur folk klär sig. Jag gick några ärenden i regnet. Regnjacka på, huvan uppfälld, halsduk (visserligen av tunnare slag), handskar. "Vindrutetorkare" hade varit fint att ha på glasögonen. Då möter jag två unga kvinnor. Lätt klädda, minst sagt. Den som var lite mer voluminös hade någon kofta i tunn trikå. Av hängigare modell med generös vidd kring halsen. Hon verkade helt oberörd av vädret. 

Det gick inte länge förrän jag träffade två andra unga tjejer. Den ena av dem med öppen midjekort jacka (som antagligen helt saknade knäppfunktion), och under den en topp som lämnade mycket generös insyn till stor byst. Oberörd.

Nästa människa kom med tjock dunjacka, huvtröja, och huvan uppfälld över alltihop.

Som sagt - det angår mig inte, men hur går det till? Sommarskor utan sockar, mer regel än undantag. 

Nog lever jag ett spännande liv, eller hur. Jag var glad när jag kom innanför dörren därhemma och fick hänga upp jackan i badrummet för att den skulle rinna av. 

Resten av dagen är ett oskrivet kort.
*****

3 kommentarer:

Monica sa...

Man fryser mindre som ung för blodcirkulationen är så mycket bättre. Och unga kvinnor fryser mindre än unga män för blodtillförsel till hjärna och hjärta är bättre hos tjejer. Noll rökning är också positivt för att kroppen ska fungera och bra järnnivåer och rätt vätskemängd, ta en kopp te ibland gör susen.
Men sen blir vi alla lite knarriga och frusna och förstår ingenting när vi ser barmagade unga🤸men minns. Ha det bra och glöm inte mössan i snöfallet. Usch, känns lite tidigt men vet, är det ju inte. Trevlig helg önskas i denna rent obegripliga värld. Man får göra det man kan.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Må så vara. Men förklara då varför många av mina yngre kvinnliga kolleger satt och frös i lokalerna, trots att termometern visade 22-23 grader. Vi män tyckte det var för varmt.

Monica sa...

Haha, ja det verkar finnas varianter, men minns själv så tunna kläder jag hade i snöyran men varmt om fötterna, sämre med mössa.
Men nu fryser jag lätt, särskilt av att sitta still. Här har jag en granne som frågar om vi har iskyla nu med 23 grader, alltså bara att ta på en tröja, hon brassar på med extraelement i flera uttag, blir saftig elräkning säger jag.