onsdag, oktober 20, 2021

Tack och lov ...


.. så gick det hyfsat
att ta sig till däckhotellet idag. Dags att byta till vinterskor på bilen, alltså. Men det var lite oroande när jag hörde prognosen igår, för hur vädret skulle bli idag. Snökaos!!! 

Däckhotellet ligger en bit utanför stan i Storhedens handelscentrum. Och när jag vaknade på morgonen så började jag oroa mig för hur det skulle vara att köra dit ut på sommardäck. Men förmiddagen gick. Vi hade tid till klockan 13, och snällt nog så steg termometern upp till 3 plus och regn. Ibland är regn välkommet. Egentligen behövs ingen väta såhär års. Regnigare oktober var det länge sedan vi upplevde. 

Men idag passade det bra. Vägarna var befriade från snömoset som låg där på morgonen. 

Det märktes att många vaknat till. Hotellobbyn var full med folk, som checkade in och ut, men också hann med en kopp kaffe medan man väntade. Trots allt är det lite ovanligt att det dråsar ner så mycket snö i början av säsongen. Det blir en överraskning. Också för oss nordbor. 

Vintertofflorna på. Nu kan det få snöa.


*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Knepigt här. I fjol var det aldrig någon snö, ja, några enstaka flingor, men inget mera. Inget som låg kvar. Bilen som pv leasar, har vinterdäcken hos bilfirman och jag sa att snart måste vi väl ändå ..? Nja, han väntar nog.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Sedan beror det ju på om han planerar vinterdäck utan dubb, eller med. Kan tänka mig att det förstnämnda är mer aktuellt för er.

Elisabet. sa...

Han brukar köra med allvädersdäck, inga dubb.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det ante mig.