måndag, oktober 25, 2021

Inte min tekopp


Nej - det blev ingen succe
med Hans Olov Ohlsons bok Sånt som händer. Den blev lite ältande. Handlingen hade visserligen en röd tråd, men den var tunn. Det handlar mest om tänkande, funderande och grubblande. 

Visst - det var trevligt med miljöer jag känner igen. Hågkomster som även var mina. Men det räckte inte för min del.
 

Åter till spänningslitteratur. Nu blir det Michael Hjort och Hans Rosenfeldt som får fixa kusligheter i Jämtlandsfjällen. Skelettdelar hittas under en fjällvandring. Och inte bara från en kropp. 

Fjällgraven väntar på sängbordet från och med nu.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

7 kommentarer:

Monica sa...

Har nu studerat ett annat område i din stad, och ja, jag instämmer till fullo med både pojkar, flickor, lärare, rektorer och kvinnojour: "Varför sitter det där på en skolvägg?" Och tänk vad pengarna kunde gå till viktiga saker i skolan istället.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Förstår att du syftar på en helt annan händelse.Jag måste säga att jag inte riktigt håller med. Lite för "känslig" tycker jag.

Monica sa...

Det finns mycket annat att lägga pengar på i skolans värld, så ganska fånigt med detta ändå, elever är väldigt duktiga med att måla och skapa och helt gratis och något som de kan vara stolta över att de fått göra.

Gunnel sa...

Jag har inte läst "Fjällgraven" men Hjorth/Rosenfeldt kan man lita på. Gediget hantverk trots den irriterande figuren Sebastian Bergman.

Thalassa sa...

Instämmer i din recension. Och apropå det: jag skrev fel om Hantis tidigare. Inte korsordskonstruktör - utan limerickförfattare! Korsord - bl a i DN - gjorde en annan Vgi-kille.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Låter bra! Vi får se om jag håller med dig. ;-)

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Aha - överens igen. ;-)