fredag, december 30, 2022

Den snyggaste ...


.. sushimåltiden jag ätit
avnjöts ikväll på den japanska restaurangen i kvarteret intill vårt. Kazoku heter den och är absolut värd ett besök. 

Mätta och nöjda halkar vi hemåt på den is som bildats av envishet. Den envishet som heter underkylt regn och en halv plusgrad. Varför kan det inte hålla sig på rätt sida om nollan? Det är ju vinter.

*****

6 kommentarer:

Monica sa...

En trevlig nyårsafton önskas med lite ljusspel på himlen och ett Gott Nytt År.
Vi firade julen på Södertuna slott från julaftons förmiddag och avslutade med julbrunchen på juldagen. Helt fantastisk miljö och det var sol och krispigt vitt, så vackert och julaftonens lunch grillades och dukades upp ute på muren mot sjön. Sen mycket gott och fint och lite vila ibland i vackra sviten vi slog till med. SPA ingick och lite mer lyx. Fullbokat och trevligt med gäster i alla åldrar. Många barn som väntade på tomten, de var väldigt väluppfostrade alla. Tror det blev ett lugn för de familjer som hade råd att fira här, tiden fanns att umgås och spela spel och bara vara. Det blev ett fint minne för oss i familjen också att se tillbaka på, så glad att vi fick denna idé och bara kunna njuta och koppla av för dem i familjen som haft en stressig höst. Och många rum finns så man nästan går vilse och väl genomtänkt, vid julbordet hade vi ett eget rum med djupa fönsternischer och kakelugn. Och väldigt varmt var det i sviten så ingen elbesparing, blev lite förvånad.

Och tur att jag tog en tjusig sammetsklänning med till kvällen för det var uppklätt ordentligt då, tur det var jag som packade makens väska också😄.

Vi tar det lite enklare i nyår tror jag och firar i hemmasviten😄.

Ha det så gott och bra🎆

Bert Bodin sa...

@Monica

Tack för den rapporten.

Södertuna slott är bekant. Tillbringade en vecka alldeles i grannskapet i somras.

Vår jul lugn hemmavid.

Nyår med gäster här hemma likaså. Nu måste jag börja jobba med menyn
Desserten blev klar igår.

Elisabet. sa...

Hej Bert! Nu önskar jag dig och Benke en riktigt härlig nyårsafton och ett fint nytt år .., att ni får vara friska och alerta och hinna med allt det ni vill få in på schemat. Härlig skidåkning och sånt. Och så tycker jag att du har fin profilbild; synd att den är så liten. Tack också för alla kommentarer på bloggen under året och för trevliga inlägg här hos dig!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Tack för det.

Här jobbas det enligt plan. Det mesta är förberett.
- Nu gäller det bara montering, sa Birgitta.

Ja, nästan så.

Gott Nytt År till dig och Pv.

thord wiman sa...

Jodå,
absolut den snyggaste maträtt jag någonsin skådat men aldrig smakat på.
jo,
ett gott nytt år vill jag förstås tillönska er eller kanske snarare ett gott nytt BÄTTRE år till oss alla globalt som i mer eller mindre förskräckelse hukar under pandemi, klimatkris, fortgående samhällssvikt och till det krigets ofattbara tyranni.

2023,
hur ska det går med existensen egentligen.

Bert Bodin sa...

@Thord Wiman

Gott Nytt bättre År till dig också.

Vi får ha förtröstan på att vettet återkommer.