lördag, december 10, 2022

Spårat

Sent omsider blev jag uppspårad av budbee-killen, som hade lite svårt att förstå var vår entré kunde hittas. Men han var tvungen att ringa upp mig för att få instruktioner.

Vi har förstås en lite knepig fastighet att ta sig in i för en som är obekant med kvarteret. Postadress är Skomakargatan, men publik entré är från Stationsgatan. Det är ordentligt skyltat, så det borde inte vara problem. Men den här killen hade försökt ta sig in via garagenedfarten, av någon anledning. 

Nåväl - nu finns den på plats här hemma. Världens snyggaste kalender. Som vanligt visar jag inte mer än omslaget. 

-----

 

 

Apropå spår - nu ska man lätt kunna spåra polisen också. 

De har en ny policy som trädde i kraft nyligen. Det råkade jag höra i radion i veckan.

Den består i att polisbilar som är ute och rör sig, men inte är under utryckning, ska uppmärksammas genom att blåljuset ska stå på i fast läge.

Det ska ge trygghet, sägs det. Och det har jag inget emot. Förr i tiden gick konstaplarna omkring och patrullerade till fots. 

Så sker även nu, men med utgångspunkt från en bil. Den blir så att säga en polisstation. Mycket uppskattat av nyfikna barn, som ibland också får provsitta i bilen.

-----

Nu har jag även spårat den som spårat på vår gård här i stan. 

Jag blev ju härom veckan lite ställd, när jag upptäckte något som jag tolkade som harspår i snön.

När vi kom hem från att ha gjort ärenden i eftermiddag och precis skulle låsa upp dörren fick jag se något som rörde sig nere bland hallon- och krusbärsbuskarna nere på gården. Jo - mycket riktigt - en hare skuttade omkring där. Jag förstår inte hur den hamnat här mitt i stenöknen. Visserligen gågator i stor utsträckning, men det är också många gator med biltrafik. Någon skog finns inte närmare än den s.k. Gültzauudden, visserligen på cityhalvön, men minst 1,5 km bort. Nåja ... vi får väl hoppas att den är försiktig och kan ta sig ut och in från gården. Den är ju rejält inhägnad med plank. Kul ändå, med lite naturliv i stan. Och inte bara fåglar.

Jag trodde rätt - det var hare.
*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tänk, att det finns två Världens Finaste Kalender. Den andra har jag nämligen beställt och väntar på. Formgivare och illustratör är Henning Trollbäck. Tanken var väl kanske att jag skulle ge bort den, men den är så fin, så det vete sjutton om den inte får bo här hos oss.

Monica sa...

Vilken vacker framsida, ser gärna baksidan också🙂eller någon månadsbild. Det är något personligt och fint med egentillverkat. Älskade dotterns från England med alla vackra foton, hände att någon månad var far och mor på fotot också. Sparat alla, synd de inte kan återanvändas, fick fin liten bordsmodell och väggmodell alla år. Men var sak har sin tid.
Men en jättefin present är det.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

"Världens finaste" en gång till??? Låt gå för den här gången. ;-)

Bert Bodin sa...

@ Monica

Tack för finord. Är dock inte helt nöjd med alla månadsbilder, tyvärr. Men det är inget att göra åt i efterhand. Den blir ändå världens snyggaste. ;-)