lördag, december 24, 2022

Lugnet

Jag vet att jag påpekat det förr. Ska man julhandla väldigt bekvämt, så ska man göra det på julaftonen. Mitt på dagen är bäst. Ett ärende hade jag. Ingen julhandel, men havererade kängsnören krävde nya. I gallerian Smedjan syntes knappt en enda person. Jo, på fiket satt det ett tjugotal gäster. Men i övrigt var det lugnt. På 7 minuter hade jag köpt skoremmar och vandrat vidare till nästa butik för att köpa trisslotter. Enkelt och bekvämt. Ingen stress.

Men jag anade vart folk hade tagit vägen. Nio kallgrader, noll vind, soluppnedgång. Så oerhört vackert. Isvägarna öppnade idag för gångtrafik. Det passade luleborna på att fira med att gå ut och njuta. Inte lika många som en dag i mars, men att det överhuvudtaget är öppet till jul, är ovanligt. 

Vi höll oss dock på land idag. Väntade besök hemma. De skulle ringa när de var på G, och vi hann en lagom runda innan. 


 

God Jul

*****

4 kommentarer:

Kristina sa...

Lyckostar, som har så härliga vintriga promenadvägar! Det får vi sällan vara med om här i mellersta Götalands inland. Men, vi uthärdar "vintern", ändock.

Bert Bodin sa...

@Kristina

Det är ett privilegium.

Kersko sa...

Härligt med vinter och vinterpromenadvägar. Här har snön smält undan efter snökanonen. Kvar är alla brutna grenar. Ser fram emot lite mer vinter innan våren kommer men man vet aldrig hur det blir här i Stockholm. Just nu mest is men vacker rimfrost. God fortsättning /Kersti

Bert Bodin sa...

@Kersko

Jag gillar vinter när det är vinter.

Hoppas på en god fortsättning till dig.