onsdag, december 21, 2022

Snart vågar jag inte ...

... lyssna på nyheterna, eller följa med i olika medier. Världen är ju i högspänningsläge, minst sagt. Pandemin pågår fortsatt. Inget tvivel om den saken. Lägg på det Ukrainakriget, som får återverkan inte bara där, utan världen runt på olika sätt. Livsmedelsbrist i vissa afrikanska länder, t.ex. Ukraina har ju varit en stor producent och exportör av viktiga livsmedel. Jag vet inte om Putler fortsätter att godkänna den exporten.

Och nu kommer denne despot med fler förtäckta hot. Mer och mer allvarliga. Kärnvapen är inte uteslutet. Tidigare var det taktiska kärnvapen han nämnde. Nu är det interkontinentala kärnvapenrobotar på gång. Och det inom kort, som han säger. 

Som sagt, man törs snart inte lyssna. Men man måste väl. Tyvärr!

*****

8 kommentarer:

Anonym sa...

Inte är det underligt att man (jag) har svårt att sova om nätterna! Klart att han (Putin) känner sig manad att hota världen/NATO nu, när Z befinner sig i USA. Tycker så synd om alla barnfamiljer just nu. Vi har ju ändå fått leva tämligen länge …, men småttingar / tonåringar.., vilken tid att leva på! Så mycket rädsla och oro, hälsar Elisabet som skrev detta sittandes i bilen, i väntan på pv som handlar.

Anonym sa...

Ps. ”Vilken tid att leva i ….” skulle det vara. Ds.

Monica sa...

Man väntar på katastrofen. Vi får väl fira jul men svårt är det att släppa tankarna på allt det onda och ta en paus från all info.
Ska väl bli en slutstrid men den kan gå fort innan allt går under.
Finns inget förnuft och mänsklighet längre att hoppas på när lusen och pyton tävlar om vem som är ondast. Och skrockar. Inget går att förstå om deras agenda är att krossa till smulor det som byggts i våra länder och förinta människan.
Men, de äter och dricker och går på toa, och där tar den ene med sig det avskrädet säger de invigda.
Men, nu finns ingen tanke där längre för var ska de ta vägen själva? Men bryr sig kanske inte bara de vunnit "medaljen" i ondska. Men den ene har en "kompis" dit han ska ta sina miljarder säger de invigda också men ska de leva i en förintad värld då? Nej, vansinnet är tydligt och mänskligjeten är maktlös.
Det var dagens uppmuntrande ord ...

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag tänker också på att mitt liv har varit en lugn period. Men vad väntar våra efterkommande?

Bert Bodin sa...

@Monica

Tack för de orden.

Men jag hängde inte med i alla svängar. ;-)

Monica sa...

Lusen och Pyton tycker jag är passande namn och mycket sipprar ut från medarbetare som nu satt sig i säkerhet. Och visst undrar man över februaripratet, någon typ av förödande årsdag i hoten som blir värre och värre. Och med förintelse som mål. Alla länder är ju fiendeländer säger Pyton utom några få, du vet vilka som han vill samarbeta med och än värre då för övriga världen. Arma barn säger jag med i hela världen, många läser allt och frågar, även små 4-5åringar läser.

ELIZA sa...

Åh,fy...Zelensky,är i Usa...Lägger Nato sej i,då har vi ett världskrig...Igen...Det är möten på möten,om miljön,alla är överens om att "något" behöver göras...Möten på möten,om,ja vad har dom inte möten om...Världen brinner...Reklam om svält,varför sitter dom kvar år efter år i misären?? Makt havarna verkar bara se till sitt,samla så mycket under madrassen som möjligt...Vad är dom madrasserna värda sen..Har dom själva inga barn och barnbarn som ska ärva denna värld??? Nä,sätta sej i nåt Pörte i skogen,odla sin potatis,och vänta på Armageddon...

Bert Bodin sa...

@ELIZA

Utvecklingen skrämmer.

Får vi månne en God Jul.