tisdag, december 13, 2022

Träff

En gång i kvartalet brukar det nog bli. Men det varierar. Då träffas vi gamla medarbetare på Nyman&Schultz/American Express för att äta lunch och skvallra.

Idag var det dags. Vi var sju personer denna gång. Det varierar också. Tidigare i höst var vi bara tre vid ett tillfälle. 

Givetvis pratar vi om oss själva. Berättar vad som hänt sen sist. Idag kunde jag dessutom redovisa möten med f.d. kolleger som liksom försvunnit ut i andra verksamheter, kanske flyttat från stan. De möten jag kunde redovisa var säkert med personer jag inte sett på 20-30 år. 

Två av oss på dagens möte har ju också nått pensionsålder för länge sedan, men min kompis från barndomen jobbar kvar på resebyrån trots sina snart 74 år. Det funkar fint. Jag har nästan svårare att fatta att de där ungdomarna som jag en gång chefade för har gått och blivit snart 60 allihop. (Hoppas de inte läser här, för då får jag väl på moppo.)

Åldern finns i alla fall inne för att hälsan ska komma på tal. Genomgångna skavanker av varierande grad. En av oss kom på krycka. En lårbensbrottare. Hon hade snavat på ett staket.(!!!?)

Men positiviteten finns. Många skratt.

Det allvarligaste blev filosofiska resonemang över alla unga som låter sig opereras på det ena eller de andra sättet. Det är fillers, och tatueringar. Rump- och bröstförstoringar. Ögonfransar som kan användas som klädkrokar, med mera.
 - En del ser ju ut som babianstjärtar i ansiktet, sa någon.
 
Där har du den intellektuella nivån på våra sammankomster. 
 
Efter det ett besök på mitt gamla jobb, som ligger i närheten, där jag blev presenterad för fyra nya medarbetare. Branschen har återgått till nivåer som gällde före pandemin, och kräver resurser. Här jobbas det ju uteslutande med företags- och affärsresor. En grupp på fem personer ägnar sig bara åt kongress- och konferensarrangemang med tillhörande resor hit till Luleå. Övriga jobbar med företag och myndigheter, ibland rikstäckande. Det rings och mejlas alltså från hela landet och utlandet. 31 personer jobbar på det kontoret. 
 
Efter att ha önskat alla God Jul, traskar jag hem i snöyran och kylan (-16). Skymningen sänker sig. Klockan är ju över två.
 

 *****

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har bytt frissa nyligen och när jag gick in och skulle beställa tid hade jag glömt vem som klippte mig sist. Men då kände jag igen henne på lösögonfransarna! ellem

Bert Bodin sa...

@ellem

Se där. De duger inte bara som klädhängare. 😊

Elisabet. sa...

Nyman & Schultz minns jag bara för att mamma köpte resa till Montreal och Världsutställningen där, ja, via dem. Oj, vad hon var nöjd med den resebyrån. Fanns dom i Skellefteå?

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jo - mellan 1980 och 1993, då de gick över i American Express. Sedan las kontoret ner 2005 tror jag.

Elisabet. sa...

Då måste det ha varit något annat kontor hos N&S. Året var 1967.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Då fanns de nog bara i Stockholm.