söndag, december 04, 2022

Förtjänt

Man måste ju ut och gå en runda, om man nu inte har något annat för sig. Vi har ingen ursäkt att låta bli. Det får bli "Antikrundan". Den som går via Östermalm och runt hela Skurholmsfjärden. Du vet den som Roffe Bengtsson lovordade i någon humorsketch för länge sedan, när han på bredaste luleådialekt proklamerade "På Skurholmsfjärden en sommarmorgon - mot framtidens land, på en gummimadrass".


Idag behövdes inga hjälpmedel för att komma ut på vattnet. Vill man ut och skaffa middagsmat i dessa dyrtider är det bara att gå och hämta. Bara man har en isborr och ett pimpelspö.

Jag skulle nog inte ge mig ut på isen, för jag tycker vi har haft lite för få minusgrader för att den ska hålla. Å andra sidan har vi ju nästan ingen snö, och då fryser ju isarna till snabbare. Åtminstone på stillastående vatten. Annat är det förstås med Lulsundskanalen. 

Efter någon timme har man rundat innerfjärden och kommer tillbaka hem för en kopp kaffe och en saffransbulle. Det är man förtjänt av.

Inte är det så dumt.


*****

5 kommentarer:

Monica sa...

Skönt med promenader i dessa tråktider, tror folk gått i ide. Vatten har i alla fall lite fin yta och ren till skillnad mot de smutsiga snöhögarna, fy vad fula de är här. Kaffe och saffransbulle är perfekt och gärna en lyxchokladpralin till.

Babsan sa...

Var det inte Thord Carlsson sa det om Skurholmsfjärden och gummimadrass….kan ha fel?🤭

Monica sa...

Jo sant, han var med i Mosebacke monarki och spelade en riksdagsman på valturné denne Carlsson.

Bert Bodin sa...

@Babsan
@Monica

Kanske har jag både fel och rätt. Kanske har båda två sagt det.

Kristina sa...

"Mot framtidens mål på gummimadrasser..." (Thord Carlsson i Mosebacke monarki).