.. närmare och närmare. Här är fördegen till Berts godaste bröd på gång. Den ska jäsa till imorgon då huvuddegen kompletterar. De torkade aprikoserna som ska vara med också, ligger nu i blöt, för att bli möra och goda. Osvavlade, ekologiska förstås.
Och rödlöksmarmeladen är igång på spisen. Den blir så god. Bra till skinka, eller köttbullarna - de som blir till under morgondagen. Gjorda på renfärs.
Rödlöksmarmelad på G |
*****
Och jag har just tittat på Mannerströms Janssons-recept och ska testa att göra den i morgon. Hoppas hitta Grebbestads ansjovis, det var ju ont om dessa förra julen; såldes t.om på Tradera till höga priser.
SvaraRadera@ Elisabet
SvaraRaderaDet verkar dock inte vara ansjovisbrist i år.
Det låter bra det.
SvaraRaderaVar tvungen googla marmeladen..Lät gott,den ska jag prova!
SvaraRadera@ELIZA
RaderaGammal tradition hos oss.
Rödlöksmarmelad vill jag prova att göra. Tack för tips. (Jag älskar picklad rödlök.)
SvaraRadera@Mari
RaderaMycket användbart till både skinka och köttbullar. Lycka till!