söndag, januari 07, 2024

I 'drömlandet' ...

.. USA vill Texas livstidsdöma läkare som genomför en abort, även i de fall den skulle rädda livet på modern.

Texas har bland de strängaste abortlagstiftningarna i det där landet, som nästa år kan ha en trumpnisse i ledningen. 

Mardrömslandet USA kanske vi får vänja oss vid.

*****

10 kommentarer:

Tony sa...

Jag ser med fasa mot nästa val där borta,

Monet sa...

Jag vet inte varför du hela tiden kallar USA för ett drömland? Det var ju länge sedan något trodde att det var så? Om du vill följa någon/några som bor och lever vardagsliv där tipsar jag dig om den dagliga bloggen ”Life in the suburb” med länkar till andra som också beskriver sin amerikanska vardag med reflexioner kring vad som händer. Ungefär som din och Elisabets blogg - ger väl så mycket information och kunskap som etablerade medier…

Bert Bodin sa...

@Monet

Tack för tips.

Men nog hör jag människor säga eller skriva 'drömland' om USA ibland. Min benämning är att betrakta som sarkasm.

Bert Bodin sa...

@Tony

Delar din oro.

Elisabet. sa...

För många från Colombia, Mexico, Venzuela etc, tycks verkligen USA vara drömlandet nummer 1, ja, man är villig att närapå offra livet för att komma sig dit. Allt är förstås relativt. Det beror väl på vilken tillvaro man befinner sig i.
Vad jag själv inte begriper, det är hur så många människor kan lägga sin röst på en man som Donald Trump - alla republikaner kan ju inte vara rent från sina sinnens fulla bruk - och när jag hör intervjuer med hans anhängare, tycks dessa, i mina ögon, vara mer som medlemmar i en sekt. Jag förmodar, men vet inte säkert, att det är delstater som styrs av republikaner, som stramar åt eller helt förbjuder fri abort. Bara en sån sak! Det finns inget jag ångrar mer i världen än min egen abort, men inte vill man (jag) förbjuda möjligheten därför!


Thalassa sa...

Delar också oron inför nästa val i USA.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

För vissa framstår nog Guldlock som en festlig fars, och röstar på honom därför. Andra röstar för att han är en riktig 'högerman'.En populist som vill ha bort 'eliten' i Eashington. Sen skapar han sin egen 'elit'.

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Välkommen i gänget.

Gunnel sa...

Men vad är det för "folk" som kommer med sådana förslag. Dyker alltid upp dårar som ska bestämma över andras liv, särskilt när det gäller abortfrågor.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Ja - säg det.