tisdag, januari 16, 2024

Så har man bidragit ...

.. till förbrytarregistret igen. Åtminstone visuellt. Det gör jag någon gång då och då. 

Gick frivilligt till polisstationen och anmälde mig. Det vara bara att ställa upp, bli fotograferad, betala och vänta en vecka på utslaget. 

Det handlade om nytt pass. Aldrig någonsin har jag varit nöjd med hur jag ser ut där. I alla fall inte sedan man börjat fotografera på polisstationen. Förr i tiden gick man till en fotograf och tog bilder. De blev mycket bättre än dagens. Sedan gick man och lämnade in sin bästa bild för att få den inklistrad i passet. 

Vi får väl se om jag blir insläppt i något land i fortsättningen. Eller om man blir inlåst för säkerhets skull.

*****

8 kommentarer:

Babsan sa...

Jag ser inte klok ut på pass eller körkort (kanske jag inte görs annars heller🤭)men man får ju inte ha glasögon på. Sanslöst.Jag har haft glasögon i 65 år det är ju jag utan är det nån annan

Bert Bodin sa...

@Babsan

Exakt. Glasögon är ju jag, sedan decennier.

Majalena sa...

Håller med Babsan, man känner ju inte igen människan på bilden... fy farao. Tur man inte måste ta av sig glasögonen när man ska gå genom alla kontroller som finns på olika flygplatser, man skulle ju gå vilse på en gång...

Elisabet. sa...

Minns en äldre kvinna som samtidigt som jag själv var på plats, skulle ha foto till nytt pass. Det var på polisstationen. Jag undrar HUR många gånger hon begärde att få göra om det hela, aldrig blev hon tillräckligt vacker!
Själva ska vi nya pass i höst någon gång, tror jag, eller möjligen nästa år.
Pv ser ut som en förbrytare från något land långt bortifrån, ja, i passet som gäller nu och inte ser jag särskilt mycket bättre ut.

Bert Bodin sa...

@Majalena

Precis så. Passkontrollanten ber ju en inte att ta av glasögonen.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag kommer inte att våga visa upp mitt pass här på bloggen. Det är ett som är säkert. Att jag sedan skrämmer någon stackars kontrollant, kan inte jag få skulden för.

:-)

WalkaboutSweden sa...

Hihi - ler av igenkänning.
För ett tag sedan skaffade maken ett nytt ID-kort.
Maken ser lite. . .ja jag vet inte, men glasögonen skulle han ju plocka av sig och då ser alla som bär sådana till vardags en aning "annorlunda" ut.
På måndag är det min tur att ta mig till polishuset, hoppas bara att jag blir utsläppt.

Bert Bodin sa...

@Walkabout Sweden

Jag säger bara - Lycka till på måndag! ;-)

Precis så. Glasögon hör ju liksom till ens identitet.