tisdag, januari 02, 2024

Lämnar ...

.. huvudstaden och snöandet och glider hemåt Luleå i vacker solnedgång ovan molnen.


En nyårshelg som blev bra, trots en del oförutsedda mankemang. Vår värdinna (som vi bodde hos) meddelade några dagar innan vi åkte ner, att hennes före detta kollega, som vi var bjudna till på nyårsaftonens kväll, tvingats dra sig ur uppdraget på grund av sannolik covid. Trist - det var länge sedan vi hade setts.

Alltså fick vi stanna hemma hos vår värdinna istället. Hon hade redan garderat upp med två gäster till, nämligen syrran och svågern, som vi brukar fira nyåret med. 

Nu var det bara det, att syrran åkte in på sjukhus med lunginflammation två dagar innan. Alltså blev bara svågern bjuden. Han ringde nyårsaftonens morgon och meddelade kraftiga förkylningssymptom.

Facit: Vi blev tre.

Vi hade trevligt ändå. Hjälptes åt med en utsökt fyrarätters meny. Men det haltade lite vid paketspelet. Du vet där man donerar två julklappar per deltagare och spelar tärning om dem. (Inte deltagarna - julklapparna.)Nu blev det ju så att vi kände till lite för mycket om vad paketen innehöll. Kanske fikade man åt sig lite osjysst.

Nä - vi blev nöjda trots allt.

Helgen kryddades ju av en lyxmåltid på Grand hotell. Afternoon tea med fin champagne och goda tillbehör. Utsikt över kungliga slottet. Det var ett sent firande av sommarens sjuttioåring, dagen före nyårsaftonen.

----

Hem kom vi till nästan 30 minusgrader. Det får man ta.

*****

7 kommentarer:

Tony sa...

Det är tråkigt men ganska typiskt att man blir krasslig inför eller under jul. och nyårshelgerna. Fin bild över molnen!

Elisabet. sa...

Den övre bilden påminner om 70-talets ranor som hängde i vart och vartannat hem, åtminstone norröver. Jättefin bild!

Mari sa...

Nyårsfesten vi var bjudna på blev inställd. Värdparet blev sjuka...
Så det blev hemmakväll för vår del dessvärre.
Det är många sjuka just nu, covid och annat. Och många otestade med covid som smittar andra. Det är nog bara att gilla läget.

Bert Bodin sa...

@Mari

Ja - det verkar som vi får leva med detta ett bra tag till. Tack och lov har jag inte råkat ut för något. Ännu.

Mari sa...

Jag testade positivt för covid 19 den 1 dec. Enda symptom jag hade var en lätt strävhet i halsen 2 dagar. Ingen feber. Ingen hosta. Jag testade mig för att jag planerat att träffa en äldre person med skör hälsa, annars hade jag ALDRIG gissat att jag fått covid 19 och fortsatt att tro att jag inte fått viruset. Och jag hade i så fall absolut gått till jobbet med så lite symptom (och smittat andra). Det lär nog drabba alla förr eller senare. Jag sitter ju i en hel del möten i små trånga lokaler så det var ju väntat att jag skulle bli smittad. Kanske var detta inte första gången jag hade covid, med tanke på att jag i princip inte märkte det. Väldigt skönt att komma så lindrigt undan. Och förvånande.

Bert Bodin sa...

@Mari

Här är det hittills obesmittat. Får se hu länge det håller.

Mari sa...

Ni klarar er nog bättre, ni som är äldre/pensionärer och själva kan välja umgänge. Det är ju bra.
Det intressanta tyckte jag var att jag inte hade några egentliga covidsymptom, utan bara lite svag strävhet i halsen. Jag trodde mig också vara obesmittad 😂
Det är väl vaccinet som funkar bra. Känns tryggt.
Ha det så bra i kylan! På måndag ska jag in i ekorrhjulet och jobbstressen igen. Du anar inte så mycket sämre det blivit inom mitt arbetsområde de senaste 10-12 åren... helt bedrövligt... 😥