måndag, mars 04, 2024

Gud donerar

Jag lämnade kyrkan 1976, av skäl som är privata. Det har jag aldrig ångrat, eftersom jag heller inte bekänner mig till någon som helst religion. Anser att det för det mesta handlar om irrläror. Och var har vi oroligheterna i vår värld för det mesta? Jo - i länder som styrs av religion. 

Men visst kan jag uppskatta en vacker kyrka. Av estetiska skäl. Här i Luleå som är ett stift som omfattar en tredjedel av Sverige, har vi förstås en domkyrka. Den är pampig, men har varit i behov av renovering. Det sker nu och kommer att ta tid. 

Glad blir jag då när jag ser att vi i allmänheten inte behöver lägga ut några pengar för jobbet. Inte heller behöver Yrkesinspektionen/Arbetsmiljöverket blanda sig i. 


*****


14 kommentarer:

Kristina sa...

Nämen, himmelskt!

Bert Bodin sa...

@Kristina

Ganska kul!

Babsan sa...

Det är en vacker kyrka .Min mormor hade korvkiosk nedanför för den för drygt 60 år sedan

Elisabet. sa...

Påhittig text! Älskar sånt!

Gunnel sa...

Fint att vi har gudomlig sponsring.

Anonym sa...

Roligt. Jätteroligt!! Monet

Annika B sa...

Och nu är Tyskland, enligt kartan, ett av de mest fredliga länderna... det ger hopp.

Bert Bodin sa...

@Babsan

Jaså - ja, den kiosken kommer jag ihåg.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

;-)

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Ja, då slipper vi andra.

Bert Bodin sa...

@Monet

Det var det kortaste inlägg du någonsin skrivit. :-)

Bert Bodin sa...

@Annika B

Ett och annat gott tecken skadar inte.

Monica sa...

Länderna styrs nu av nätet istället, behövdes bara en namnteckning idag i Hunger-landet så hackades Riksdag och många samhällsfunktioner genast idag. Nu går dokumentet till den största Nato-makten och kanske Kalkon-landet har ytterligare synpunkter, det näst största maktlandet inom Nato, sen drar någon när allt är undertecknat i Sveriges dokument till USA och det lär vara klart sen i höstas och alla överens, om nu inte någon politisk vilde vänder upp och ned på allt.
Sedan tänkte jag att om de mycket tveksamma demokratierna som nu är Nato-medlemmar blir anfallna, då kanske våra pensionärer får dra ut i krigsförsvar dit. För vi kan inte bli av med vår kompetens inom många områden här hemma, är stor brist på dem.
Och så ni vet, krigsplacering gäller hela det året som är 70 år och det talas om förlängning. Vi i sjukvården är många krigsplacerade, själv skulle jag rädda dem som höll på att förblöda. Har t o m någon krigsbricka.

Monica sa...

PS ett 50-tal länder attackerade efter kl 16 idag, svårigheter inom allt men tydligen fungerar bloggar men är väl mest pensionärer som bloggar och ska ju ändå skickas ut i krigen ...
Och så underbart det låter med sol hos dig, man får ta vara på stunderna.