torsdag, augusti 02, 2007

Nytt villebråd

Fartkameror verkar reta upp folk. Så till den milda grad att man till och med kan tänka sig och åka ut på natten (förmodar jag) och sabotera dem. Det tyder på riktigt dåligt omdöme och en skrattretande omognad. Det är klart belagt att sänkta hastigheter minskar dödsfallen i trafiken.

Kamerorna har också skapat en annan lågintelligent varelse. Kängurubilisten. Den där som utan tanke på miljö, bränslekostnad och andras liv, gasar på mellan kamerorna bara för att bromsa in, när den där förhatliga stolpen dyker upp.

Nu vill Vägverket gå ett steg längre och mäta hastigheten för alla bilar även mellan fartkamerorna. Vilken utmärkt idé! Den diskuterades i torsdagen P1 Morgon. Vägverkets Claes Tingvall och Aftonbladets trafikreporter Robert Collin. Det var en underhållande debatt. Collin förstärkte alla mina fördomar om journalistkåren på den "tidningen". Fullständigt sanslösa fantasier, med mardrömsscenarier om hur fullständigt integritetsberövade och kränkta vi kommer att bli om planerna sätts i verket.

Jag tycker som sagt idén är bra. Min integritet kommer inte att skadas av att jag blir kontrollerad.

En fråga till "mannen vid macken" i Rapport om hur han skulle ställa sig till den nya tekniken, besvarades intelligensbefriat med ett "Nej, det passar inte mig. Jag kör alltid över fartgränserna". Undrar vilka andra lagar och bestämmelser den mannen bestämt inte passar honom?

Bilförare som inte klarar de enklaste bestämmelser må känna sig kränkta av sin egen okunnighet.

Fritt fram för kängurujakt, Vägverket.

*****


Andra bloggar om: , , ,

Dagens Nyheter har också en artikel om detta idag.

Inga kommentarer: