tisdag, augusti 21, 2007

Luft

Så kan vi då se fram emot hjältedåd i skogarna. Björnjakten har dragit igång. Tidningarna kommer att fyllas av historier, skrönor och en och annan nedlagd björn, beledsagad av någon överlycklig machoman, som längtat sååååå efter att få döda.

Jag förstår att viltstammar av olika slag kanske måste regleras. Vi har ju en gång förstört den naturliga balansen. I eviga tider kommer vi att få leva med att den skall rättas till. Men den regleringen skulle kunna ske med helt andra medel.

I fjol fälldes 25 björnar i Norrbotten. Jägarna hade begärt att få fälla 33. Med det strålande(?) resultatet som grund, klämde man i med att man i år vill ta bort 50 nallar. Vilken logik som låg bakom denna begäran, kan jag med min beskedliga IQ inte förstå. Men tillstånd har getts, så vi får väl se hur det går.

Björnskräcken lever i alla fall i högönsklig välmåga. Rovdjur är ju en styggelse i vissa kretsar.

Glad blev jag däremot av ett inslag i kvällens Rapport. Där rapporterades att man nu börjat DNA-testa prover från slagna tamdjur. Resultat: Hälften av de förment rovdjursdödade djuren hade inte dödats av vilda djur. Det var snarare lille Karo, som låg bakom dåden.

*****


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: