måndag, juni 30, 2008

Image

Idag körde jag om en BMW. Du läste rätt. Jag körde om en BMW(!!!) på väg från jobbet till stugan. Och jag körde fullt lagligt.

Igår presenterades en undersökning där det konstaterades att svenska folket inte betalar sina p-böter. I alla fall finns det några, som aldrig betalar, men som tydligen har som sport att parkera fel. Själv har jag aldrig blivit bötfälld för någon förseelse över huvudtaget. Jag har definitivt inte råd att betala något så onödigt. I Malmö, däremot är det någon som är lagsökt för en p-botskuld på 4,5 miljoner kronor. Det är en så kallad målvakt, som mot betalning skriver sig som ägare till flera bilar, som han eller hon aldrig någonsin ser och än mindre kör. Är man registrerad för sisådär 25-30 bilar, eller över 200 (som någon lyckats med) så ökar förstås risken för felparkering. Särskilt som man inte själv bestämmer var bil(-en)(-arna) skall ställas.

Sammanlagt ligger förelägganden om p-böter på nära en halv miljard hos Kronofogden.

Min undran: Vilket behov finns av att ideligen parkera fel? Vad är det som gör att BMW och Mercedes är de bilmärken som är mest felparkerade? Hur gör dessa två bilfabrikanter för att lyckas locka till sig småknäppa idioter som köpare? För det måste väl vara något fel i huvudet på förarna. Bilen är det säkert inget större fel på.

Och den där BMW:n som jag körde om och som körde 90 på 110-väg. Den måste väl ha haft soppatorsk. Enligt en BMW-förares skruvade synsätt, var den väl i stort sett parkerad.
På E4:an.
Så det blev nog böter där också.

*****


Läs mer.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: