måndag, juni 02, 2008

Jaha - Och vi andra då.

Beach-08 närmar sig med stormsteg, även i denna landsdel. Snart kommer lata dagar, när man då och då kränger sig upp ur hängmattan och flippfloppande släntrar nerför stigen mot havet, för att ta sig ett dopp. Finns det något bättre än att ligga där och låta det ljumma Bottenvikenvattnet omsvepa en, liggande på rygg och studerande de lätta sommarskyarnas stilla flykt över himlen.

Eller en snabb simtur längs stranden bort till grannarna längst ut på udden och tillbaka. Bara för motionens skull.

Men vad tar man på sig, innan man tjusigt springer ut mot de salta, eller i mitt fall bräckta vågorna, och likt en säl låter sin brunbrända och slanka kropp utan ett enda plask snabbt glida ner i böljorna.

Tidningarna fylls nu med badmode, strandmode med matchande tillbehör. DN:s Söndag vill inte vara sämre. Inte mindre än sju sidor ägnas dessa minimala, men ack så betydelsefulla plagg. Det är volang, jordgubbstryck, stickat, silkigt, heltäckande, magvisande, prickigt, randigt, blommigt, pistage, citron, romantik, 50-tal och Flower Power.

Så vad skall då jag svida om till, för att passa in? Kan jag få svar på den frågan. Men se där gapar sidorna fullständigt tomma. Inte en stavelse, inte en tanke, inte en endaste liten ledtråd om vad som gäller för oss grabbar. Vad är detta för förtryck. Var finns jämlikheten?

Så skyll er själva! Jag tänker minsann inte anstränga mig, eftersom jag inte vet hur.

Och jag vill inte höra ett enda knyst, inte ett enda andetag om hur mina 16 år gamla badbrallor från Panos har fallit ur smaken.

Jag försvarar mig med en riktig klassiker.
Jag tar de små svarta.

*****


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: