måndag, december 19, 2011

Luleå - Nollornas hemvist på jorden

Jag förstod väl att du skulle rusa hit, när du såg den där rubriken.
 - Va!?? Har Bert blivit spritt språngande....?

Det är något med nollor, som jag inte riktigt förstår, men de är alldeles för vanliga och har alltför stort inflytande i den här landsänden. Man ser dem ofta nuförtiden.

Redan  i morse när jag steg upp träffade jag på den allra mest irriterande. Eller de allra mest irriterande. Jag talar om nollorna på termometern. 00000000000000000000000000000000000000000,00. Konstaterade att temperaturen det senaste dygnet legat fullständigt stilla - Ja i alla fall så stilla en temperatur kan stå. Den hade på 24 timmar rört sig mellan +0,00 och +0,9. Alltså nio tiondelar av en grad. Sådant händer bara vid noll. Aldrig att det står +27 grader på termometern under ett helt dygn i juli! Aldrig heller står den på -13 i 24 timmar i januari!

Men vid nollan kan den stå och stampa om nu grader stampar. Dessutom alltid lite, lite, över. Aldrig, aldrig, aldrig så lite under nollan.

Färden till jobbet är kort. Jag promenerar  i ungefär två och en halv minut från dörr till dörr. De senaste dagarna, då vi så att säga begåvats med lite blötsnö och nollan härskar, består den promenaden av ett klafsande i något som närmast liknar övermogna päron upp över anklarna. Jag kan ge mig på att det är likadant imorgon.

Klafs, klafs på er, från nollornas hemvist på jorden.


(Hörde förresten att det snöade i Luxemburg igår.
I  LUXEMBURG!!???)

*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Då har du t o m mer nära till jobbet än jag. Ligger på ca 5-7 min till jobbet.

Luxemburg? Säkert ett EU beslut. En kvot snö till varje medlemsland så det blir rättvist.

Sven sa...

Det är ett stort elände!

kristina sa...

Men, herregud, päronkonstiinens i marknivå... vadan denna klagan? Det har väl vi  i mellersta Götalands
inland varit med om år efter år vid denna tid, dvs december månad. Nä, behärskning, så oerhört synd om
er är det inte? Detta förhållande delas av många i vårt land, ska du veta.

Bert sa...

kristina: Nej - Det är inte mer synd om oss än om er. Men vi bor ju här för att slippa ert elände. Måste ni vara så generösa???

Förra vintern var ett enda stort lyckorus med minusgrader från november till slutet av mars. Mycket snö. Bilen behövde man inte tvätta på ett halvår. Skidorna slant. Vi var friska och krya.

Det skulle vi vilja dela med oss av.