onsdag, september 19, 2012

Ingenting

Sovmorgon ända till kvart över åtta. Dagen är varm, men molnig. Solen vill hela tiden bryta igenom. Vi beslutar oss för en riktig slappardag.

Så nu har vi släpat sandalerna i marken längs stränderna norr om stan. Hittade en litet kaffeställe som åstadkom en utmärkt cappucino. Typiskt oturistiskt. En äldre dam av tantmodell satt och surrade över en öl mitt på blanka förmiddagen tillsammans med en annan kvinna. I ett hörn satt den vänliga värdinnan med två lokisar och pratade. Om vad vet jag inte.

Vi kryssade vidare genom olivlundar, där frukterna precis börjar ändra färg och mogna. Kom så småningom till en liten charmig by, där vi studerade ett lugnt folkliv. Rent sömnigt såhär i säsongsslutet.

Återtåg till vårt hotell. Kort stopp och vidare på nya öden och äventyr. En perfekt lasagne på ett bakgatshak, som vanligt serverat med värme. Och då menar jag inte bara maten.

Nu har sulorna bränt någon dryg mil, minst, och vi drar oss tillbaka till vår egen terass med varsin bok. Kanske blir det en slummer också.

*****

. . . från mobilen

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det där låter som som man skulle kunna tänka sig en resa till kroatien ....

Pv har varit där och seglat i Adriatiska havet och tyckte att det var kanon .., själv har jag aldrig varit där.

Bert Bodin sa...

Elisabet: Du skulle gilla det tror jag.