söndag, september 30, 2012

Stockholmskomplexet - Igen


Barnens rätt i samhället, BRIS, ska nu göras om. Hittills har 600 personer jobbat idéellt i verksamheten, spridda över hela landet (på sex-sju orter, om jag inte minns fel).

Barnen som ringer in har hamnat hos "vanliga människor" som lyssnat. Kanske med samma dialekt som en själv. Kanske ger det större trygghet.

Nu ska det i vanlig ordning centraliseras och göras om. 300 personer ska sitta i Stockholm (världens absoluta centrum, tydligen, med fantastiska möjligheter till bostäder och utomordentliga pendlingsmöjligheter) och vara anställda.

Sanna mina ord - Snart läggs det ut på privat entreprenad också. Skattbetalarna finansierar. Vinsterna till Jersey.

*****

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Varför inte out-sourcha' det till Moldavien eller Indien och lära folk prata svenska där. Sånt brukar ju vara inre att göra.

Inget bra initiativ! Tumme ner!!!

Bert Bodin sa...

Turtlan: Bra reflektion. Är det inte färdtjänsten i någon av våra städer, som har sin telefoncentral i Senegal, eller något sådant?

I det här fallet tror jag att en spridning över vårt eget land vore att föredra, dvs som det är nu.

Elisabet. sa...

Det tror jag med. Det här med att flytta färdtjänsten till långtortistan, det är ju så urbota dumt så man tror inte sina öron ....!

Leif sa...

Vart beställningscentralen finns geografiskt sett kanske inte har den allra största betydelsen. Andra mer sociologiska skillnader kan spöka.
På t.ex Ærø åker alla gratis med lokalbussen och utanför tidtabellen kan man för 60 kr beställa teletaxa vart som helst på ön.
Beställningscentralen finns i Odense fågelvägen ca 40 km bort men det är ofta som om man ringer från en annan planet. Postnummer och gatuadress måste alltid anges (hur många turister klarar det?) Taxichauffören hittar i vart fall på den lilla ön men det gör inte alltid datorn. Ibland blir det fel (men trots allt fungerar taxisystemet med teletaxa bättre än i t.ex Stockholm).

För att i viss mån överbrygga sådana slags skillnader har t.o.m. Bert utlokaliserat sin blogg: http://ogonblickinorr.blogspot.dk/
Så är adressen ifall man surfar härifrån.

Anonym sa...

Visst är det underbart, jag bor i södra norrland ca. 2 timmar från Stockholm och här rivs det bostäder varje år för att det finns för få hyresgäster...samtidigt flyttar verksamheter till Stockholm???

Bert Bodin sa...

Leif: För stocholmscentralismfundamentalister spelar det tydligen roll var verksamheterna finns fysiskt. De har väl inte hunnit så långt i utvecklingen ännu, så att de känner till distansarbete.

Min blogg är global. Kan även återfinnas på http://ogonblickinorr.blogspot.com ;-)

Bert Bodin sa...

Anonym: Och ingen i Stockholm förstår någonting, som borde vara helt självklart. Decentralisera mera!