tisdag, september 24, 2013

Är det inte dags att ...

.. kvalitetssäkra Sverige?

Polismyndigheten i Skåne sitter och fifflar med lagvidriga personregister. Om ledningen varit medveten om det, vet vi inte. Personalen i övrigt är uppenbarligen inte kunnig om personuppgiftslagen (PUL) och vilka krav den ställer.

Att det är poliser gör det hela än värre.

Vilken värdegrund har de?

-----

Gunilla Carlsson, f.d. biståndsminister har fått sin lön från biståndspengarna som ska gå till behövande länder.

Så klantigt. Jag kan inte beskriva det annorlunda.

Så amatörmässigt klantigt.

-----

Ovanstående exempel, eller motsvarande skulle aldrig kunna passera på mitt jobb. Här kvalitetssäkras i stort sett varje detalj och nagelfars in i minsta detalj. Vi gör fel. Vi rättar till.

Professionellt.

Det känner vi stolthet för.

Sådant verkar saknas på andra håll.

*****

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,



1 kommentar:

Kattvakt sa...

Maciej Zaremba var upp till Vojakkala för några år sedan och insåg att både JK och JO är tandlösa."
Anmälaren gör gällande att oskyldiga blivit dömda och att det är fördomar mot romer som är den troliga förklaringen. Han ber JK om ”en bred, djup och allsidig granskning”.

JK vidtar ingen åtgärd. Då vänder sig anmälaren till JO i stället. Samma besked där. Det som anförts ger ”inte tillräcklig anledning till åtgärd”.

Det var nog inte våra högsta rättsvårdares mening att sända en signal: ”Utredningar om huruvida polisen särbehandlar romer har låg prioritet.” Men det var vad de faktiskt gjorde, och med kraft. Anmälaren som de avfärdade var nämligen inte vem som helst. Anledningen till att han kunde hänvisa till polisens interna dokument var att han själv är hög polis: Gunno Gunnmo, tidigare ordförande i polisfacket och länspolischef.

Det skall mycket till för att en polis skall klandra kolleger i kåren. Redan detta vore skäl nog att ta Gunnmos begäran på stort allvar. Därtill var han vid tiden för anmälan vice ordförande för regeringens delegation för romska frågor. Om en person i den positionen och med djup inblick i poliskulturen inte blir tagen på allvar när han larmar om diskriminering av romer – vem blir då tagen på allvar?"