söndag, februari 28, 2016

Ännu en ...

Solkraft, elkraft och kroppskraft i skön förening
.. strålande vinterdag. Lite kyligare än igår, men skönt. Vindstilla. Det blev till och med premiär idag igen. Igår skidor på isen. Idag fika på balkongen.

Sedan spände vi på oss skidorna igen och drog upp ett spår genom skogen. Lite tungt förstås, när ingen har åkt före. Men det blir bara mer motion och vi turades om med att spåra.

Korsar harspår, rävspår (tror vi), rådjursspår, älg- och renspår. Snön berättar, men säger inte allt. Det är i alla fall kul att veta att det rör sig ute i skogen, även om vi inte ser invånarna.

Turen blir lite längre än planerat. Vi träffar på ett annat skidspår, som någon dragit upp och följer det ner mot havet. Trots de nära 15 minusgraderna blev vi rejält svettiga innan vi var hemma.

Det är lyx att ha en vinter som är vinter. Och mackan hemma, efter genomfört lopp, smakar bra. Kinderna blossar. D-vitaminerna gnor på och jobbar sig in i oss.

Genom skogen, ut på havet.
 *****

4 kommentarer:

iZac sa...

T o m jag fick fler kilometrar på skidorna igår, än jag fått under hela förra vintern! :)

Man måste ju passa på.

Bert Bodin sa...

Uj uj ... Hur ska detta sluta?

thord wiman sa...

Jag blir riktigt solvarm av dina vinterbilder. Nr. 2 som en kvintessens av föreställningen snöhav - eller ett anat sådant.

Och se.
Hitom fransridån
Cirkus kl 20:00
DÄR!
Spår
Lite språk

Det är som i en dikt av Tranströmer (det vilda torget)

"Det vilda har inga ord.
De oskrivna sidorna breder
ut sig åt alla håll.
Språk - men inga ord."

Bert Bodin sa...

Tack för dina alltid så fina ord, Thord.