onsdag, februari 24, 2016

Vårbruket i full gång

Gamla amaryllis, hängfuchsia, frösådd sandlilja hämtad på Kreta och en skjutande jättehortensia ... och beskärning av potatisblomma, tillsyn av balkongens bougainvillea som övervintrat på balkongen tillsammans med olivträdet och kumquatbusken ...

Jordbruk är ingen lek.

Just'ja ...cymbidiumorkidén .. den kanske också skulle ses över ... och murgrönan ... och agapanthusen ...

Nä - här kan man inte sitta och hänga över en kopp kaffe ...

Visst'ja ... Jättepelargonen!


*****

6 kommentarer:

Anki Sandström sa...

Olivträd på balkongen... har du värme på där?

Bert Bodin sa...

Nej, egentligen inte. Men vi har ofta en liten springa av balkongdörren öppen dagtid, och balkongdörr nästan helt öppen nattetid i sovrummet. Skönt med svalt "sovklimat". Det räcker för att det ska hålla sig över noll, om det inte är -30 ute. Då har vi ibland haft tilläggsvärme. (En gång i vinter)
Vintern 2015 frös dock hela olivträdkronan vid ett tillfälle och vi fick kapa busken. Men så upptäckte jag att det kom nya "skott" nerifrån jorden.

Bert Bodin sa...

Normalt är det mellan 3 och 6 plusgrader där hela vintern.

Anki Sandström sa...

Mamma har övervintrat olivträd, stående i ett svalt utrymme "på vindan" :) Det tappade alla blad men grönskade upp igen på våren! Har fått stå i växthus på sommaren och blivit riktigt fint. I år tyckte hon att det skulle övervintra hemma hos mig (det är egentligen mitt träd men det mår bättre i hennes händer haha) så vi får väl se hur det mår om några månader (läs, om det lever om ngr månader).

Bert Bodin sa...

Lycka till, Anki.

Anonym sa...

Jättehärliga bilder. Visst gör det gött ont när knoppar brister? Vi satt ute en stund idag med vårt kaffe. Det är Eva Nygren som kommenterar men det går bara som anonym, märkligt nog.